Yalnız Mesajı Göster

Karpuzu Aç Karnına Ve Çekirdekleriyle Tüketin

Eski 10-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karpuzu Aç Karnına Ve Çekirdekleriyle Tüketin



Karpuzu aç karnına ve çekirdekleriyle tüketin

Sakarya Vatan Hastanesi Başhekimi Dursun Bostancı, karpuzun faydasından tam yararlanmak için aç karnına ve çekirdekleriyle birlikte tüketilmesi gerektiğini söyledi

Bostancı, karpuz çekirdeği içinde bulunan 'cucurbocitrin' adlı maddenin kan basıncını düşürmeye ve böbrek fonksiyonlarını düzenlemeye yardımcı olduğunu belirtti Bostancı, "Karpuzun çekirdekleri çok faydalı Karpuz çekirdeği, midede herhangi bir şikayete sebep olmaz Ayrıca az miktarda olsa bile barındırdığı likopen maddesi de kalbi enfarktüsten koruyor"diye konuştu

Karpuzun aynı zamanda iyi bir lif kaynağı olması sebebiyle bağırsak hareketlerini düzenlediğini ve bağırsak kanseri türlerinden koruduğu bilgisini veren Bostancı, "Yağ ve kolesterol içermiyor Büyük bir kısmının su olması sebebiyle vücudun yaz aylarındaki sıvı kaybını önlüyor Böbrekleri çalıştırıyor, idrarı düzenliyor Bol miktarda B ve C vitamini içeriyor, zindelik ve enerji veriyor Antioksidan özelliği ile kanserden koruyucu etkiye sahip Karpuz, kilo vermeyi kolaylaştırıyor" şeklinde konuştu

Alıntı Yaparak Cevapla