Yalnız Mesajı Göster

Danişmentli İsmail Efe

Eski 10-10-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Danişmentli İsmail Efe

Ortalık yine toz duman,dağlar dumanlı

Düşman giysi değiştirmiş, amacı ayni,

Türkler geçmişini çabuk unuttu,

Hainlerin kolunda düşman geliyor EFEM

Refet Bele, Hacı Süleyman hepsi kol kola,

Arap yüzbaşı, efeler çıkmış meydana,

Ulusal dik duruşla her yer çınlaya,

Ben seni en çok o gün,sevmiştim EFEM

Bilgisiz düşünmek büyük bir bela

Çalı kakıcılar doldu meydana,

Atamızın gösterdiği, bilimsel yola,

Kan emici sülükler yapıştı, EFEM

Bu isyan bastırılmasa idi, Cumhuriyet’imizin kurulması kolay olur muydu?Aydın’ımızın bu yiğit evladı Danişmetli İsmail Efe, Demirci Mehmet Efe’nin talimatıyla Bolu – Düzce’ye kadar gitmedi mi ? Canını bu vatan için siper etmedi mi ?

Resmi belgeler ve kayıtlar bunu teyit etmiyor mu ? Kızı Huriye Doğan’ın aldığı yetim maaşı bunu teyit etmiyor mu ? O zaman neden sahip çıkmıyoruz efelerimize !…

Mustafa Kemal’in

Telgrafı

Bu isyanın bastırılmasında Aydın’lı efelerimizin ve Danişmentli İsmail Efe’nin çok büyük payı vardır Bu nedenledir ki Mustafa Kemal, Demirci Mehmet Efe’ye bir telgraf çekmiştir Çünkü ; Demirci Mehmet Efe Ankara’dan Refet Bey tarafından istenilen her yere Aydın’ın Efelerini göndermiştir Telgraf metni şudur :

11 haziran 1920

Umum Kumandan Demirci Mehmet Efe Kardeşime

Kahraman efelerinizi size gönderiyorum Aydın’ın bu doğru, özlü ve fedakar evlatları Bolu – Düzce havalisinde memleketimizi gavurların esaretine düşürmeğe çalışan hainleri pek kahramanca sette ve fedakarane tedip ettiler Vatanımıza büyük hizmetleri ifa ettiler Allah iki cihanda aziz etsin Kendilerine umum kumandan olan zat-ı alinize Büyük Millet Meclisinin kalbi ve samimi teşekküratını takdim eder gözlerinizden öperim Kardeşim efendim…

Büyük Millet Meclisi Reisi

Mustafa Kemal …

KAYNAK: Biyotarih

Alıntı Yaparak Cevapla