10-10-2012
|
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Taze Siyasetçiye Hemen Söylenmesi Gerekenler
BİR: Fazla dürüstsen, aracılık yaparken yüzün kızaracaksa, makamının havasını atamayacak denli mahcupsan bu iş sana göre değil  Hemen vazgeç  
İKİ: Birinin emri altına girmeyi kişiliğine yediremeyeceksen hemen kaç  
ÜÇ: Başarının yalakalık adı verilen bir kritere bağlı olduğu tuhaf bir alana adım atmış durumdasın  Yapısal açıdan uyum sağlayamayacaksan hemen uza  
DÖRT: Fikirlerini özgürce açıklamaya meraklıysan, bil ki fikirlerini özgürce açıklamanın en sakıncalı olduğu yere girmiş durumdasın  Yol yakınken hemen dön bence  
BEŞ: Disipline olamıyorsan, kafana göre takılıyorsan, bir de iş bitiremiyorsan muhteşem bir zarar seni bekliyor  Hemen karar verme, bir daha düşün istersen  
ALTI: Bundan sonra tek amacın yeniden seçilmek olacak  Bunun için de liderinin elinde “imamın elindeki ölü” gibi olman gerekecek  “N’ayır, n’olamaz” diyorsan hemen fırla  
YEDİ: Yükselirsen ayağından çekerler  Düşersen üstüne basarlar  Ortada kalırsan unutulursun  Vahşi bir ormana girdin  İyi bir avcı değilsen hemen “Hadi bana eyvallah” de  
SEKİZ: Parmak indirip kaldırma oyunlarıyla oyalanabileceğini düşünmüyorsan bu iş sana göre değil  Kaç hemen  
DOKUZ: Karşı partinin her yaptığına kötü derken, içinden “Ne yapıyorum ben yahu” diyeceksen asla huzur bulamazsın  Mutlu olmak için hemen müsaade iste  
İmam hatiplerin önü neden açılmamalı
Çünkü  İmam hatiplerin önünün açılması, memleketimizde anayasal güvence altında olan din eğitimi ve öğretimi sorununu çözmeyecek, boşluğun olduğu gibi devam etmesine yol açacaktır
Çünkü  Çocuklarını imam hatiplere gönderemeyen, ancak çocuklarına esaslı bir din eğitimi verdirmek isteyen anne ve babaların taleplerine karşılık aranmayacaktır
Çünkü  “Sokakta başka hayat / Mektepte başka hayat” adını verebileceğimiz kültürel soruna hiçbir çözüm üretilmiş olmayacaktır
Çünkü  Bir palyatif çözüm olan imam hatip mektepleri, yine palyatif çözüm olarak kalacaktır
Çünkü  Tartışmalar bitmeyecek, imam hatiplerden rahatsız olan başka bir iktidar işbaşına geldiğinde yasal boşluklardan yararlanılarak yine bu mekteplerin hakları gasp edilecektir
Çünkü  İdare-i maslahat çözüm olamaz  Köklü reforma ihtiyaç vardır
Bolu Valisi’ne benden ikinci selam
BOLU Valisi Halil İbrahim Akpınar, demokrat çıkışını sürdürmüş
O kadar şahlanmış ki 
Başbakan’ın, bakanların, AKP’li milletvekillerinin, hatta yandaş medya mensuplarının bile dile getirmekten korkacakları talepleri dile getirmiş  
Şunları talep etmiş Vali: Genelkurmay Başkanı üçlü kararnameyle atanmalı  Jandarma gözden geçirilmeli  MGK kaldırılmalı  Askeri Yargıtay kaldırılmalı  Anayasa Mahkemesi üyelerinin en az yarısı parlamento tarafından seçilmeli  Siyasi partiler kapatılmamalı  TSK İç Hizmet Kanunu değişmeli 
Bense bu kadar radikal çıkış yapan Vali Bey’imizin, neden “kürsü dokunulmazlığı hariç milletvekilliği dokunulmazlığı kaldırılmalı, vergi sistemi tarafsızlaştırılmalı, Siyasi Partiler Kanunu değişmeli, liderler sultasına son verilmeli, ihale düzenine el atılmalı, atama sistemi gözden geçirilmeli” türünden taleplere yer vermediğini merak ediyorum
Okur mesajlarından nefretimin altı nedeni
BİR: “Herkese çakıyorsun, sıkıysa falancaya da çaksana” türünden çocuksu coşkulara yer verdiğinden dolayı  
İKİ: “Gladyatör dövüşü” meraklarını bizim üzerimizden tatmin etmeye çalışanların nafile çabalarından dolayı  
ÜÇ: Hakkımda yazılmış en zekadan yoksun yazıyı, “Akif Beki sana amma da çakmış ha” notuyla göndererek beni ifrit edeceğini düşünen kindar okura maruz kalmaktan dolayı  
DÖRT: Her üç yazısından birinde “Ben bir döneğim ve bununla iftihar ediyorum” diye yazan adama “dönek” demenin incitici olabileceğini düşünen safdillerin varlığını gördüğüm için  
BEŞ: Mesaj göndermek suretiyle kurulan tek taraflı ilişkinin, mutlak surette karşılık bulması gerektiğini sananların ısrarcılığı yüzünden  
ALTI: İçinde “Fethullah Gülen” geçen yazıya otomatik portakal gibi yanıt vermenin, altından ırmaklar akan cennete gitmenin bir yolu olduğunu düşünlerden dolayı  
Ahmet HAKAN
|
|
|
|