Yalnız Mesajı Göster

Kürdolojinin Kürt Uydurması

Eski 10-10-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Kürdolojinin Kürt Uydurması

sevgili Wien çok güzel bir paylaşım olmuş

Ben bu konuda kendince bilinçli soru soranlara "genel olarak bir uygarlık verisi gösterin" diyorum"Diliniz,tarihte sabit olarak yaşadığınız bir coğrafyanız,toplumunuzun kabul ettiği ve sizinle bilinen bir efsaneniz,dininiz, var mı?"Cevap ya büyük bir suskunluk ya da yazınızda belirttiğiniz uyduruk isimlerden bir kaçıSoruya devam etseniz şunu söylüyorlarİnanmayacaksın belli,çünkü ön yargıyla dinliyorsun (erkekliğin 10'da 9'u kaçmaktır hesabı)

Bir milleti millet yapan bir çok özellik vardır ve bunlardan hiç biri Kürtlerde yokturMardinde çalıştığım yıllarda bir ailenin delikanlısı kendilerinden bahsederken şu cümleyi kullanmıştı :"Biz kürtüz ama kendimizi Arap olarak yetiştirdik" Buyrun şimdiNe demek buBen elmayım ama kendimi armut olarak yetiştirdim,öyle satılıyorum gibi bir şey oldu değil mi? Ya varsınızdır,ya yoksunuzdurTarih hiç bir gerçek kaynakla sizi tanıtamıyorsa (yani bazen google'de dediği gibi "aradığınız isimde bilgiye ulaşılamadı' )uğraşmamak lazımGüncel tabirle "çakma sanatçı olunabilir de çakma millet ve devletlik biraz zor sadece yem olmaya devam edersiniz o kadar demek lazım bu düşünemeyen arkadaşlara

Emeğin için,paylaşımın için tekrar teşekkür ediyorum

Alıntı Yaparak Cevapla