Yalnız Mesajı Göster

Kürdolojinin Kürt Uydurması

Eski 10-10-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi

Kürdolojinin Kürt Uydurması

keledosh´isimli üyeden Alıntı

sevgili arkadaşlar

kürtler ve dilleri hakkında yazdıklarınız ve yorumlarınız bana yaşadığım bir olayı hatırlattı

üniversitedeyken, öğrenciyken nutuk dersinde hocamızın kürtlerin ve kürt dilinin uydurma oluşunu anlatışının 3 haftasıydı artık biz bile bıkmıştık

işte sizin anlattıklarınızı tekrarlayıp duruyordu hasan hoca kürtçe denilen şey arapça farsça türkçe karışımı bir dildir hatta dil bile değildir yok birsürü farklı lehçesi vardır birbirinden farklıdır yok ayrı bölgelerin kürtleri anlaşamıyorlar vb bir sürü şey anlatıp durdu

Sonra ağrılı bir arkadaşımız hoca daha sözünü sürdürüyorken tahtaya çıktı eline tebeşiri aldı ve şu cümleyi yazdı:::::::
KA ÇU, MA NİSK

herkes hayret ve merakla arkadaşı seyrediyordu ağrılı hocaya dönüp ve gariptir (gözleri dolmuştu galiba) ' eğer şu cümlenin anlamını ve hangi dilde yazıldığını ya da bu cümlenin Arapça, farsça ya da Türkçeden herhangi biriyle açıklamasını yapabilirseniz okumayı bırakacağım ve kürt diye birşey olmadığına ben de kanaat getireceğim diyip dersten ayrıldı

hiç birimiz anlamamıştık olayı

sonra tabi KÜRT olduğu ajklımıza geldi ve ben kendi adıma çok utanmıştım

onun gözlerinin içine bakarak sen yoksun demiştik

ders hocamız ne mi yaptı

oçıktıktan sonra bir sürü nutuk çekti fakat

o yazdığı cümleyi hiçbir zaman hatırlamadı hatırlayamadı hatırlamak istemedi

çünkü bu üç dilde de karşılığı yoktu

şimdi ben o gün türklüğünden utanç duyan bir türk olarak size o cümleyi soruyorum

KA ÇU, MA NİSK

ne demektyir??????

kurtce diye dil var diyen arkadas lutfen usenmeyip bana bu dilin alfabesini yazarsan sevinirim

Bu arada TÜRKLÜGÜNDEN utandigini söylüyorsun Sana soruyorum senin agrili arkadasinda acaba sözde kürt olduklarini söyleyip kürt halkinin savunuculuguna soyunan soysuzlarin Ülkemizde yaptilarindan dalayi kürtlügünden utanmismiydi?

Alıntı Yaparak Cevapla