Konu
:
Bizi Sınırlayan 3 Şarlatan
Yalnız Mesajı Göster
10-10-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Evet farkında bile değilsiniz ama bu 3 şarlatan mutluluğunuzu kilitlemiş vaziyette
Yani hayatınızın büyük bir kısmını bu 3 şarlatanla yaşıyorsunuz ama haberiniz bile yok
İşte üç şarlatan: ?Ama ben haklıyım
? ?Bakın şu halime
? ?Ama ben böyleyim? demek
Hepsini teker teker çözeceğiz burda
Hayatınızın neresinde uzun süredir devam eden şikayetleriniz varsa orda bu üç şarlatandan biri sizi çok güzel kandırıyor ve sizin haberiniz yok
Ama bu gün olacak ve inanamıyacaksınız bu şarlatanlar sizi nasıl kandırıyorlar
Niye şarlatan diyorum bunlara? Çünkü on planda yaşayıp sizi çok rahatsız ediyormuş gibi görünüyorlar ama arka planda size uyuşturucu oluyorlarproblemlerinizi çözüyorlar
Yani bu kötü durumları hayatınızda istemiyorsunuz ama şarlatanlar onları hayatınızda tutuyor
Şunlara teker teker bir bakalım
Ama ben haklıyım!!!
En büyük şarlatan
Niye? İnsan oğlu haklı olmayı sevgiye mutluluğa başka insanlarla yakınlığa hayatta olabilecek her türlü güzelliğe tercih ediyor
Yani etrafta ?ben haklıyım? diye gezmeyi ve öyle yaşayıp öyle ölmeyi bir ilişkiyi düzeltmeye bir olasalığı gerçekleştirmeye tercih ediyor
Komik değilmi? Bu şarlatanın insana verdiği tek şey ?ben haklıyım? dedirtmek ve insanı bu kilidin altında tutmak ve ölene kadar olabilecek güzelliği mutluluğu önlemek
Bakın bir hayatınıza ilişkilerinize
Nerelerde ben haklıyım diye geziniyorsunuz? Nerelerde gidip ona buna o masalınızı anlatıp onlardan ?evet abi haklısın?ı duyup o şarlatanı hayatınızda yaşatıyorsunuz? Nekadar müsade edeceksiniz bu şarlatanın hayatınızdaki kontrolüne? Olabilecek güzellikleri mutlulukları öldürmesine nekadar müsade edeceksiniz? Unutmayın bir gün öleceksiniz ve olabilecek güzellikler mutluluklarda sizle ölecek
?Ben haklıyım? kazanacak
Haklı öleceksiniz ama mutlu değil
Bakın şu halime!!!
Evet ikinci şarlatan
Gene hayatınızda hep şikayet ettiğiniz yerlere bakın nerde kurbanı oynuyorsunuz? Nerde acıklı durumdasınız
Nerde masalınızı duyan sizin için ah ediyor
Bu şarlatan çok akıllı
Gene kitlenmiş durumdayız
Etrafta masalımızı anlatarak hayatımızdaki insanlara hükmetmek bu şarlatanın kullandığı uyuşturucu
Ben kurbanım bana bakın bana yardım edin dedirtiyor bu şarlatan
?Kendini acındırıyor? deriz ya
İşte o bu şarlatanın sihirbazlığı
Hayatınızın nereside başkalarını kendinize acındırıyorsanız bu şarlatanın uyuşturucusunun etkisı altındasınız; hayatınızdaki insanları kurbanlığınızla hükmediyorsunuz bundanda zevk alıyorsunuz ama farkında değilsiniz
Tabi bu şarlatanda sizi mutluluk sorumluluğundan uzakta tutuyor
Bu şarlatanda sizin kurban olarak yaşayıp kurban olarak ölmenizi istiyor
Hayatınızda olabilecek güzelliklerde bu şarlatanın kurbanı olup ölecekler bir gün
Ama ben böyleyim!!!
Ben yapamam
ben böyle olduğum için olmaz
vesaire vesaire
Bu şarlatan sizi kendinize hep ispatlıyarak çalışıyor
Maksadıda sizi siz olarak tutup olasalıkları kısıtlayıp geleceği kilitlemek
Bu şarlatan o kadar kurnazki sizi sadece beğenmediğiniz hallerinizle kısıtlamıyor
Beğendiğiniz hallerinizlede kısıtlıyor
Örneğin ben presipli bir insanım değip hayatınızdaki olabilecek mutluluklarıda kısıtlıyorsunuz
Prensiplerinizi olabilecek mutluluklardan daha çok seviyorsunuz ve bu şarlatan size siz olduğınuzu ispatlayıp duruyor
Vazifesi sizi gene kitlemek geleceği belli bir cizgi içinde tutmak
Sonunda gene olabilecek güzellikler mutluluklar olmıyacak ve ölecekler sizimle beraber hayatınızın olabilecekleri
Bütün bu şarlatanların vazifesi sizi sorumluluktan kurtarmak
Sorumluluk zor tabi bu şarlatanlarda sizi besleyip duruyorki sorumluluktan uzak durun
Hayatınızda nerde ben sorumluyum dediniz orda güçlüsünüz
Nerde bu şarlatanlar yaşıyorsada orda gücünüzü teslim ettiniz
Bakın sorumlu yaşayıp ölmek var yada haklı bir kurban olarak yaşayıp ölmek var
Birisi ötekisinden daha iyi veya daha kötü demiyorum
Ama uyanında bir deneyin öbürünü diyorum bakalım ne keşfedeceksiniz mutluluk hakkında
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul