Yalnız Mesajı Göster

Bisküviyi Çaya Dikey Değil Yatay Batırın!

Eski 10-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bisküviyi Çaya Dikey Değil Yatay Batırın!



Bisküvinizi çaya batırınca içine mi düşüyor?

Deneyimsiz bandırıcılar, genelde dibinde süngersi bisküvi parçaları olan bulanık bir bardak çayla baş başa kalırlar

Bunun sebebi, bisküvideki şekerin sıcak sıvıda dağılması ve yağın erimesidir Bu malzemeler, diğer bileşenleri bir arada tutan zamk gibidir

Bir de bunun üstüne nişasta kırıntıları, nemi sünger gibi emer Sonuç: Yumuşamış olan bisküvi kendi ağırlığına yenik düşüp parçalanır

Bristol Üniversitesi'nden İngiliz fizikçi Len Fischer bu sorunu ebediyen çözmeye karar verdi

Bandırmaya bilimsel hassasiyetle yaklaşmak için, bir bisküviyi mikroskobun altına yatırdı Araştırmacı bandırdı, hesapladı ve sonunda ideal bandırma tekniğini buldu Basit olduğu kadar da dahiyane bir numaraydı:

Bisküviyi mümkün olduğu kadar yatay tutun, tıpkı nehirdeki sal gibi Böylece alt sıvıyı emerken üstü kuru kalır

Bisküvi gücünü bu şekilde daha uzun süre muhafaza eder Fisher, bisküvisini bu yöntemle eskisine kıyasla dört kat daha uzun bir süre boyunca bandırabildiğini hesapladı

Alıntı Yaparak Cevapla