Konu
:
Bitkiler Ve Faydaları
Yalnız Mesajı Göster
Bitkiler Ve Faydaları
10-10-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bitkiler Ve Faydaları
ADAÇAYI: Mide ve bağırsak gazlarını giderir
Mide bulantısını keser
Hazım sisteminin düzenli çalışmasını sağlar
Göğsü yumuşatır
Astım hastaları için yararlıdır
AHUDUDU: Kanı temizler vücutta biriken zehirli maddelerin atılmasını sağlar
Terletir ve idrar söktürür
Kabızlığı giderir
Vücuda dinçlik verir
ANASON: Hazmı kolaylaştırır
İştahsızlığı ve yemeklere karşı duyulan tiksintiyi giderir
Mide ve bağırsak gazlarını söktürür
İdrarı arttırır
Öte yandan kusmayı ve ishali keser
ASMA: Yaprakları ile yapılan ilaçlar kanamayı durdurur
Vücuda kuvvet verir
Sarılığı keser
İshali durdurur
AVOKADO: Çok kalorili olmasına rağmen içerdiği Glutathion süper bir hücre koruyucusudur çünkü en iyi antioksidanttır
Antioksidantlar hücrelerin yaşlanmasını yavaşlatırlar ve kanseri önlerler
Tüm meyveler arasında protein bakımından en zengin olanıdır
Bol miktarda E vitamini de içerir
Bu vitamin kalp ve deriyi koruyarak dolaşımı düzene sokar
Ayrıca potasyum ve B6 vitamini de içerir
Kadınlar açısından çok gereklidir
AYRIKOTU: İdrar söktürür
Böbrek ve mesane taşlarının düşürülmesine yardımcı olur
Buralardaki iltihapları da giderir
AYVA: İshal ve dizanteriyi keser
Mide ve bağırsakları kuvvetlendirir
İnce bağırsak iltihabını giderir
Kanı temizler
Çarpıntıyı dindirir
BADEM: Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir
Böbrek mesane ve tenasül yollarındaki iltihapları giderir
Baş ağrısı karaciğer ve böbrek ağrılarını hafifletir
BAKLA: İdrar yollarını temizler
Böbrek ağrılarını dindirir
Böbrek iltihaplarını giderir
Böbrek kum ve taşlarının düşürülmesine yardımcı olur
BAMYA: Halsizliğe karşı bire bir
100 gram bamya günlük magnezyum (hücrelerin enerji depolamasına yarayan madde) ihtiyacımızın üçte birini ve yüzde 10'dan daha fazla miktarda ise günlük demir (akyuvarların vücut içinde oksijen taşımasını sağlıyor) ihtiyacımızı karşılıyor
BEZELYE: Taze ve donmuş olarak kullanılabilen bezelye B1 C vitaminleri protein lif ve folik asit içerir
Sinir sisteminde sorunları olanlara tavsiye edilir
BROKOLİ: Kansere karşı bizi koruyan ve ömrümüzü uzatan müthiş bir sebze
Çok miktarda kalsiyum içerdiği için kemik erimesine bire bir
Mineral ve demir eksikliğini gideren brokoli vitamin deposudur
Brokoli tutkunlarında ender olarak bağırsak ve akciğer kanseri görülür kalp dolaşım hastalıklarına da pek fazla rastlanmaz
Kadınlarda göğüs kanserini önler
Göğüs kanserine ve spinabifida hastalığına karşı etkili
Brokoli bol miktarda göğüs kanseri riskini azaltan 'indole' adlı bir madde içeriyor
İndole göğüs kanserine neden olan östrojen bozukluklarını engelliyor
Ayrıca brokolinin diğer bir özelliği de spinabifida hastalığını (doğuştan belkemiğinde son omurun kapanmamış olması) önlemesi
BUĞDAY: Lifli gıdalar sağlıklı bir beslenmenin temelidir
Buğdayın dış kabuklarından elde edilen kepek de genellikle mısır gevreği türü yiyeceklerle tüketilir
Kepekli buğday unundan yapılan kurabiye vb
bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar ve kabızlığı önler
Buğday tanesinin özü olağanüstü besleyicidir
Vücudun özümsediği kalsiyum demir ve çinko burada depolanır
Besin değeri potansiyel olarak yulaf ve mısırdan daha yüksek olan buğday bağırsak ve rektum kanserini önleyici faktörler içerir
Ama yulaf ve mısıra kıyasla sindirimi biraz daha zordur
CEVİZ AĞACI: Yaprakları ve kabuklarıyla hazırlanan ilaçlar kanı temizler kansızlığı giderir
İshal ve dizanteriyi keser
Verem ve şeker hastalığında hem besleyici hem de tedavi edicidir
Saç ve elleri boyamakta da kullanılır
ÇAMFISTIĞI: Bronşit verem akciğer hastalıklarının çabuk iyileşmesine yardımcı olur
Ruhi çöküntüyü giderir
Kalp hastalıklarında da faydalıdır
ÇEMEN: Balgam söktürür
Vücuda rahatlık verir
ÇİLEK: Körpe ve bol sulu çilekler sistemi temizliyor
Cilt sorunları olanlar için de iyi bir meyvedir
Böbrek idrar yolları ve bağırsak sorunları için de birebirdir
Ayrıca diş etlerini güçlendiriyor dişlerdeki tartarı önlüyor ağız kokularını ve boğaz ağrılarını gideriyor
Çilekte yüksek oranda C vitamini bulunduğu gibi yüksek tansiyon ve kolesterolü düşüren maddeler içeriyor
Çilek C vitamini ihtiyacını karşılar
Ayrıca bol miktarda potasyum içerir ve lifli besinler arasında önemli bir yer tutar
Diyabetli hastalar çileğe şeker ilave etmemek şartıyla bu meyveyi bol bol yiyebilirler
ÇÖREKOTU: İştah açar
Vücuda kuvvet ve dinçlik verir
Hazmı kolaylaştırır
Mide ve bağırsak gazlarını söker
Koklanacak olursa baş ağrısını keser
DEFNE: Terletir ateşi düşürür
Vücuda rahatlık verir
İdrar ve adet söktürür
İştah açar
Sinir ağrılarını dindirir
DENİZ KADAYIFI: Solunum ve hazım sistemi nezlelerini giderir
Vücudu besleyici olarak da kullanılır
DENİZ YOSUNU : aaaabolizmanın işleyişini hızlandırıyor
Troid hormonundaki dengesizlikleri engellen maddeleri içeren su yosunu aaaabolizmayı hızlandırıyor
Ayrıca B vitamini kalsiyum ve çinko içeren yosun; deriye tırnaklara ve saça karşı etkili
DEVEDİKENİ: Ateş düşürür
Terletir ve vücuda rahatlık verir
DOMATES: Kanserden koruyucu ve yaşlanmayı zihinsel ve bedensel olarak yavaşlatıcı bir sebze
C ve E vitaminleri içerir
Domates zengin bir potasyum kaynağıdır ve çok az miktarda tuz bulunur
Yüksek kan basıncını düşürmeye yardımcı olur ve vücudun su tutmasını engeller
Kalp hastalıklarına ve prostat kanserine karşı etkili
'Beta karotin'e yakın olan likopen içeriyor
Likopen vücudu kalp hastalıklarına karşı koruyan maddeler arasında yer alıyor
Araştırmalar domatesin prostat kanseri riskini azalttığını gösterdi
Haftada en az iki kez domates yiyen erkeklerin diğerlerine oranla prostat kanserine yakalanma riskleri az
DUT: Beyaz dut yaprakları idrar söktürür
Vücutta biriken suyu boşaltır
Aç karnına yenen beyaz dut bağırsak solucanlarını söktürür
EBEGÜMECİ: Göğsü yumuşatır
Öksürük keser
Mide bulantısı ve kusmaları önler
Ateşi düşürüp vücuda rahatlık verir
Boğaz ve bademcik iltihaplarını giderir
Dişeti hastalıklarını tedavi eder
ELMA: Günde bir elma yemek doktoru evinizden uzak tutar
İki elma yerseniz kalp ve dolaşım sorunlarına karşı korunmuş olursunuz
Kolesterolü yok eder ve kabızlığı önler
Sindirimi kolaylaştırır
Kokusu rahatlatır ve kan basıncını düşürür
Artrit romatizma ve gut hastalıklarına karşı da yararlıdır
ENGİNAR: Kandaki üre ve kolesterolü düşürür
İdrar söktürür
Kandaki şeker miktarını ayarlar
Damar sertliği ve kalp hastalıklarını önler
Böbrekteki kumların dökülmesine yardımcı olur
Prostat meme ve rahim ağzı kanserine karşı iyi gelir
Enginarın içinde bulunan Silymarin maddesinin hücrelerin hasar görmesini engellediğine işaret eden araştırmacılar ayrıca Silymarin maddesinin prostat meme ve rahim ağzı kanserini önleme konusunda da etkili olduğunu belirtti
Enginarın içinde fiber magnezyum folate ve C vitamini bulunduğu bu sebzeyi bol miktarda tüketenlerin bulundukları yaşın daha altında gösterdikleri belirtildi
FESLEĞEN: Öksürüğü keser
Baş dönmesini durdurur
Arı sokmasında faydalıdır
Ağız yaralarını tedavi eder
Fesleğen kokusu sivrisinek ve tahtakurusu gibi haşaratları kaçırır
FINDIK: Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir
Vücuda kuvvet verir
Nekahat devresinin çabuk geçmesini sağlar
GELİNCİK: Nefes darlığı astım ve bronşitte rahatlık verir
Kan tükürme ve kusmayı önler
Yanıkları iyileştirir
GREYFURT: C vitamini bakımından çok zengindir
Yarım greyfurt günlük C vitamini ihtiyacının yüzde altmışını sağlar
Kolesterol oranını düşüren pektin maddesi bulunur
Kansere karşı koruyucu özellik taşır
İştah açar
HATMİ: Ağız boğaz ve dişeti iltihaplarını iyileştirir
Bağırsak iltihaplarını giderir
HAVUÇ: Haftada beş kere yendiği takdirde Harvard'ın araştırmalarına göre kadınlarda kalp enfarktüsünü felç tehlikesini yüzde 68 oranında azaltıyor
Günde iki havucun erkeklerde kandaki kolesterolü yüzde 10 oranında azalttığı görülmüştür
Her gün yenen bir havuç da akciğer kanseri tehlikesini yarıya indiriyor
Havuçtaki Beta-Karotin de gözleri yaşlılığın getirdiği görme zayıflığından koruyor ve bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor
Mide ve bağırsak kanamalarını önler kansızlığı giderir anne sütünü arttırır yüz ve boyun kırışıklıklarını giderir idrar ve bağırsak gazlarını söktürür ülserdeki şikayetleri giderir Kansere karşı etkili olduğu gibi cildin kurumasını da engelliyor ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor
Beta karotin (kansere neden olan serbest radikallari durduruyor ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor) içeren havucun en büyük özelliklerinden biri içerdiği bu maddenin cildin kurumasını engelleyen A vitaminine dönüşebilmesi
ISIRGAN: Dıştan tatbik edildiği zaman iç organlarda biriken kanı çeker
Burun kanamalarını keser
Balgam söktürür
ISPANAK: Kalp hastalıklarına felce yüksek tansiyona yaşlılığın getirdiği göz hastalıklarına kansere hatta psişik rahatsızlıklara karşı da etkili bir sebze
Göz hastalıklarına ve derideki lekelenmelere karşı etkili
Ispanak içerdiği iki kimyasal madde sayesinde görme bozukluklarına karşı etkili
Haftada 6 kez ıspanak yiyenlerin yüzde
6 oranında yaşın ilerlemesiyle birlikte ortaya çıkan derideki lekelenmeler gibi bir sorunlarının olmayacağını gösteriyor
Ayrıca yaşla birlikte ortaya çıkan göz hastalıklarına karşı da etkili
Bir porsiyon ıspanak günlük demir ihtiyacımızın onda birini karşılıyor
İNCİR: Bağırsakları yumuşatır
Kabızlığı giderir
Bronşit öksürük ve boğaz ağrılarında faydalıdır
Enerji verir
KARANFİL: Mikropları öldürür
Ağrıları dindirir
Sinirleri uyarır
Hazmı kolaylaştırır
Koku giderir
İştah açar
KEKİK: Bedeni kuvvetlendirir
Hazmı kolaylaştırır
Kalp çarpıntısını keser
Bağırsak iltihaplarını iyileştirir
Bağırsak solucanlarının düşürülmesine yardım eder
Kandaki şeker miktarını azaltır
KIRMIZI BİBER: Bulaşıcı hastalıklara karşı etkili
Vücudun özellikle bulaşıcı hastalıklara karşı olan direncini artırıyor
Portakaldan daha fazla miktarda C vitamini içeren bu sebze aynı zamanda içerdiği beta karotin ile bağışıklık sistemimizi güçlendiriyor
100 gram kuru kırmızı biberin 318 kalori enerji verdiğini 148 miligram kalsiyum 76 miligram C vitamini (taze biberde 340 miligram) 81 gram su 2 bin 14 miligram potasyum 41 bin 610 IU A vitamini 12 gram protein 293 miligram fosfor 15 miligram B3 vitamini 173 gram yağ 152 miligram magnezyum 2 miligram B2 vitamini 566 gram karbonhidrat 30 miligram sodyum 1 miligram B1 vitamini 249 gram lif 8 miligram demir yanında acılık ve renk maddesi gibi organik bileşikler içerdiğini vurguladı Beslenmede çok büyük öneme sahip kırmızı biberin bir o kadar da insan sağlığında aranılan bir materyal olduğuna dikkati çeken Prof
Dr
Tuncer şöyle devam etti: ''Kırmızı biber mide suyu ve tükürük oluşumunu artırır sindirimi kolaylaştırır romatizma mafsal ve diş ağrılarını azaltır krampları giderir kolera ve azaltır ve kanser tedavisinde kullanılır
Terlemeyi artırır gut hastalıkları başta olmak üzere bir çok hastalığa iyi gelir
Kanser riskini serinlik verir (sıcak iklimlerde kullanılmasının nedenlerinden birisi budur) öksürük ve boğaz ağrılarını gidermede (gargara olarak) kullanılır sinir hastalıkları için doğal yatıştırıcıdır vücuttaki aşırı yağ ve kolesterol birikiminin önlenmesini sağlar
Antibakteriyel etkisi ile hastalıkların önlenmesinde de etkili olan kırmızı biber ülkemizde ağırlıklı olarak Kahramanmaraş Gaziantep ve Şanlıurfa olmak üzere Güney ve Güneydoğu illerinde fazlaca tüketilir
Bu bölgenin kırmızı biberleri acı tiplerdir
Kırmızı biber kuzeyde ise en çok Bursa ve Bilecik'te üretilmektedir
Bu biberler ise genellikle tatlıdır
''
KINA: Ateş düşürür
Sıtmayı tedavi eder
Tifoda faydalıdır
İştah açar
Cilt kaşıntılarında faydalıdır
KİRAZ : Aspirin yerine kiraz
Kiraz yemek ağrıların dindirilmesinde aspirinden çok daha etkili oluyor
Michigan eyaletinde yaşayanlar bu yörede çok yetiştiğinden bol bol kiraz yiyorlar
Kimileri bu meyvenin gut ve mafsal iltihabından kaynaklanan ağrılara bire bir olduğunu ileri sürüyor
Michigan Eyalet Üniversitesi'nden Muraleedharan Nair kirazda bulunan ve ''antosiyanin'' olarak bilinen kırmızı renkteki kimyasalların bu etkiyi yaratabileceğine dikkat çekiyor
Nair ve ekibi genelde uygulanana deneylerden yararlanarak söz konusu belişimlerin aspirin ve ibuprofen gibi ağrı kesicilerde bulunan enzimleri içerip içermediğini araştırdı
Ardından kimyasalların serbest radikallerin zararlı etkilerini yok edici özelliklerini inceleyerek bunları vitaminlerle karşılaştırdı
Sonuçta 20 kirazda 12-25 miligram arasında antosiyanin bulunduğu ve bu maddenin ağrı kesici etkisinin aspirinden on kat daha fazla olduğu görüldü
Kirazda bulunan antosiyanin maddesinin E ve Ca vitaminlerine benzer antioksidan etkiler yarattığına da tanık olundu
Nair'e göre günde 20 kiraz yemek bir aspirin almakla özdeş etki yaratıyor
Nair kirazdaki antosiyaninin tablete dönüştürülmesine çalışıyor
KİVİ: Bir kivide bir portakalda olan C vitamininin iki katı vardır
Potasyum bakımından da zengindirler
Sindirimi kolaylaştırır ve kabızlığı önler
KUŞBURNU: Çok yoğun vitamin zenginliği nedeniyle gözlerin dostudur
Vücuda dirilik sağlar
100 gram kuşburnunda bir sandık portakala eşdeğer C vitamini vardır
İyi bir raşitizm ilacı etkin bir kan temizleyicisidir
Güçlü bir kurt düşürücü ve bağırsak yumuşatıcısıdır
Mide kramplarına ve sindirim sistemi zorluklarına karşı faydalıdır
Romatizma ağrılarını gideriyor
Basur tedavisinde iyi sonuç veriyor
KUŞKONMAZ: Hazımsızlığa karşı etkili
Antitoksit maddeler içeren bu sebze böbreği toksinlerden arıtıyor ve besinlerin hazmedilmesini kolaylaştırıyor
LAHANA: Kansere karşı etkili olduğu bilinen sebzelerin başında gelir
Bol miktarda B C ve E vitamini potasyum içerir
Özellikle meme ve rahim kanserine karşı etkilidir
Vücutta biriken zehirli maddelerin atılmasını sağlar
Kandaki şeker miktarını düşürür
Sarılık ve safra kesesi hastalıkları için iyidir
Astıma faydalıdır
Bağırsak kanserine karşı etkili
Lahana kanser hücrelerinin üremesini engelleyen kimyasal bir madde (isotiocyanates) içeriyor
ABD'de yapılan bir araştırmaya göre haftada bir gün lahana yiyenlerin bağırsak kanseri olma riskleri üçte iki oranında azalıyor
MAYDANOZ: Bir demir deposudur
Genellikle taze yenen maydanozda kalsiyum potasyum ve A vitamini vardır
Bir tutam maydanoz günlük C vitamini ihtiyacının çoğunu karşılar
Böbrekleri çalıştırarak idrar getirir kan şekerini normal seviyede tutar ve kansere karşı da koruyucudur
MANTAR: Bağışıklık sistemini güçlendiriyor
Özellikle Çinliler'in ilaç niyetine yedikleri bu sebze bünyeyi hastalıklara karşı koruyor ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor
MARUL : Kemik erimesine karşı etkili
Sütten bile daha fazla kalsiyum içeren bu sebze kemikleri güçlendirmesi açısından bir numara
100 gramında küçük bir bardak sütün içinde bulunan kalsiyumdan daha fazlasına sahip
Bu miktar günlük kalsiyum ihtiyacının dörtte birine tekabül ediyor
MELEKOTU: Kan dolaşımını düzenler
Terletir
Kurutulmuş melekotu dövülüp başa sürülecek olursa bitleri öldürür
Astım nöbetlerine faydalıdır
MEYANKÖKÜ: Grip nezle anjin ve nefes darlığına faydalıdır
Öksürük ve balgam söktürür
Yüksek tansiyonu düşürür
MISIR: Yüzde 18
3 gibi yüksek oranda lif içeriyor
Mısırın içeriğindeki yüksek karbonhidrat enerji seviyenizi yükseltir
İçinde protein kalsiyum demir fosfor A ve B2 vitaminleri bulunur
MUZ: Folik asit potasyum ve B6 vitamini bakımından son derece zengin bir meyvedir
Potasyum krampları önler
Adet sancılarını gidermeye birebirdir
NAR: Vücudu kuvvetlendirir
İshali keser
Burun poliplerine faydalıdır
Şerit düşürür
Kalbi kuvvetlendirir
Mide bağırsak hastalığı olanlar küçük çocuklar ve hamileler fazla kullanmamalıdır
NOHUT: Vücudu kuvvetlendirir
Anne sütünü arttırır
ÖKSEOTU: Kalbin atışlarını arttırır
Damar kireçlenmelerinde faydalıdır
Sara ve akciğer kanamalarında kullanılır
PATATES: Kızarmış yemezseniz kilo aldırmaz
Sindirimi kolaylaştırır kabızlığı önler
Yorgunluğa karşı birebirdir
Bol miktarda C vitamini ve protein içerir
Halsizliğe karşı etkili
Vücuda enerji veren madde olan karbonhidrat içeren patates C ve E vitaminleri ve beta karotin açısından en zengini
PIRASA: İdrar söktürür
Mide rahatsızlığına iyi gelir
Kabızlığı giderir
Basur memeleri için faydalıdır
Böbreklerdeki kum ve taşların düşürülmesine yardımcı olur
PORTAKAL: Antioksidantlar ile dolu bir meyve
Kanseri önleyici olarak bilinen bütün maddeleri içeriyor
Ayrıca bol miktarda C vitamini içeriyor
SALATALIK: Salatalığın kendisi ya da suyu cildimizi bir tonik kadar temizler
Salatalık kabızlığı önler böbrek ve kalp hastalıklarında vücutta biriken suyun atılmasına yardımcıdır
Kalp hastalıkları ve enfeksiyonlara karşı etkili
Kükürt içeriyor ve bu madde vücudun enfeksiyonlara karşı dayanıklılığını artırdığı gibi kolestrolü de düşürüyor
SALEP: Öksürük ve bronşite faydalıdır
Aybaşı kanamalarının düzenli olmasını sağlar
Zihni çalıştırma gücünü arttırır
SOĞAN VE SARIMSAK: Yüksek tansiyon ve kalp hastalığı tehlikesini azaltırlar
Soğan mide kanserine yakalanma riskini; sarımsak da bağırsak kanserine yakalanma riskini azaltıyor
Sarımsağın mayasında bulunan maddeler hücrelerin zarar görmesini önleyerek vücudu erken yaşlanmaya karşı koruyor
Antibiyotik ve nefes darlığını gideren bileşimler içeren sarımsak bağışıklık sistemini de kuvvetlendiriyor
Kalbe ve alerjik hastalıklara karşı etkili
Soğan içerdiği kimyasal maddelerle kalbimizi güçlendiriyor ve alerjik reaksiyonları engelliyor
Newcastle'da yapılan araştırmalar düzenli bir şekilde soğan yiyenlerin damarlarının tıkanma riskinin azaldığını gösteriyor
SOYA: Uzun yaşamak isteyen herkes mutlaka soya tüketmelidir
Soya içerisinde östrojen hormonuna benzer işlev gören ve bu hormonun etkilerini sulandıran bir madde içerir ve bu da kadın bünyesi için son derece yararlıdır
Çünkü hücre yenilenmesini hızlandıran östrojen hormonunun aşırı üretimi göğüs rahim ve boyun kanserine yakalanma riskini çok arttırır
TARÇIN: Ruhi sıkıntıları giderir
Sürmenajda faydalıdır
Kalbi kuvvetlendirir
İştah açar hazmı kolaylaştırır
TERE: İştah açar
Hazmı kolaylaştırır
Bronşları temizler öksürük söktürür
İdrar söktürür böbrekleri ve idrar yollarını temizler
Kanser anemi ve lif hastalıklarına karşı etkili
Tere kanserle savaşan sebzelerin arasında olduğu gibi aynı zamanda en fazla kalsiyum demir ve folik asit içerenlerin başında geliyor
Tere gibi yeşil sebzeler yiyen kadınların life ilişkin hastalıklara yakalanma riskleri daha az
TON BALIĞI: Çok yağlı olmasına rağmen Omega-3 adlı önemli bir yağ asiti içerir
Bu madde yüksek tansiyon kalp çarpıntısı ve şiddetli migren ağrılarına iyi gelir
Ayrıca cilt kuruluğunu ve egzamayı tedavi eder
Ancak taze olarak yenmelidir
Konserve olarak satılan ton balığı yüksek D vitaminin içermekle birlikte Omega-3 yağ asitinden yoksundur
TURP: Böbreklerdeki mikropları öldürür
Kum ve taşların dökülmesine yardımcı olur
Karaciğer şişliğini indirir
Sarılıkta faydalıdır
Safra taşlarının düşürülmesine yardımcıdır
Romatizma siyatik astım ve bronşite faydalıdır
ÜZÜM: Üzümde bilinen 20 antioksidant var siyah üzüm ise yeşil üzümden fazlasını içeriyor
Kan yapar kanı temizler
Yüksek tansiyonu düşürür
Böbreklerdeki kum ve taşların düşürülmesine yardımcı olur
Besleyicidir
VİŞNE: İshali keser
Ateşi düşürür
İdrar söktürür
Vücuda rahatlık verir
YENİBAHAR: Damar sertliğini önler
Hazmı kolaylaştırır
Mide ve bağırsak gazlarını giderir
YOĞURT: Vücudun çeşitli organlarında bulunan bakterilerden bağırsakta barınanları sindirim sisteminin düzenli çalışması açısından önemlidir
Bu bakteriler enfeksiyonların ve bulaşıcı bir hastalık geçirirken almak zorunda kaldığımız antibiyotiklerin saldırısına uğrayabilir
Bu da sindirim sistemini harap eder
Yoğurt bu sorunu çözer azalan bakteri miktarını normal seviyesine getirir ve enfeksiyonları hem önler hem de onlarla mücadele eder
Bağışıklık sistemini de canlandırır
Kalsiyum oranı sütten fazla olan yoğurdun protein oranı süte eşittir
YULAF: Çocukların hazım güçlüklerini giderir
Bedeni ve ruhi yorgunlukları giderir
Kandaki şeker miktarını azaltır
YERELMASI: Şeker hastaları için faydalıdır
Besleyicidir
Vücudun direncini arttırır
Kabızlığı giderir
ZENCEFİL: İştah açar
Kusmayı önler
Bağırsak bozukluklarını giderir
ZEYTİN: Zeytinyağı safrayı artırır
Karaciğeri çalıştırır
Karaciğer ağrılarını keser
Sarılıkta faydalıdır
Yaprak ve kabukları yüksek tansiyonu düşürür
Kandaki şeker miktarını düşürür
Bağırsak solucanlarının düşürülmesine yardımcı olur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul