Konu
:
Otizmli Çocuk Sahibi Aile Yalnız
Yalnız Mesajı Göster
10-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yaygın gelişimsel bozukluk anlamına gelen otizmin her 150 çocuktan birini etkilediği, dünyada ise her 20 dakikada bir çocuğa otizm teşhisi konulduğu belirtiliyor
Otizm görülme sıklığının giderek arttığını belirten uzmanlar, hastalığın tedavisinde eğitimin çok önemli bir yer tuttuğunu ancak ülkemizde verilen eğitimlerin yetersiz kaldığını söylüyorlar
Türkiye Otistiklere Destek ve Eğitim Vakfı (TODEV) Eğitim Müdürü Bircan Tavas, yurtdışında otizm eğitiminin ayda 40 saat olduğunu anımsatarak ?Ülkemizde ise ayda 8 saat eğitim veriliyor
Ve bu eğitimler gruplar halinde çocuğa sunuluyor
Bu eğitimler çok yetersiz, yoğun ve kaliteli eğitim oldukça önemli? dedi
Ankara Otistik Bireyler Derneği (ANOBDER ve OTİZM VAKFI) Yönetim Kurulu Başkanı Güzide Tekeş ise otistik bir çocuğun gelişim basamaklarını tırmanırken en büyük desteği ailesinden alacağını anımsattı
Tekeş, ?Eğitim alan ve almayan çocuk arasında büyük fark var
Amaç kendi başlarına hayata tutunabilecek hale gelmeleri
Eğitimle sosyal ilişkideki yetersizlikleri, tekrarlayıcı ve takıntılı davranışları, dille ilgili sorunları aza indirgenebilir veya kaybedilebilir
Özel ilgi alanları tespit edilerek bu alana yönlendirilebilir
Akran grubu ile kaynaştırma öğrencisi olarak eğitim alabilir
Sosyal hayata hazırlanabilir
Devletin eğitim gideri olarak özel eğitim kurumlarına ödemesi dışında maddi destek yok, bu da eğitim süresi için yeterli olmayan bir miktar
Aile her konuda yalnız, el yordamı ile yolunu bulmaya çalışıyor
?
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul