Konu: Haifa Wehbe
Yalnız Mesajı Göster

Haifa Wehbe

Eski 10-07-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Haifa Wehbe

Lübnanlı manken, aktris ve şarkıcı

Lübnanlı bir baba ve Mısırlı bir annenin çocuğu olarak dünyaya gelen Wehbe, Miss Lübnan güzellik yarışmasında ikinci olarak ünlenip, 2002'de ilk müzik albümü Houwa El-Zaman'ı (Arapça: هو الزمن) yayınlamasıyla dikkat çekti Müziğinin yanında seksi görüntüsü ve fotoğraflarıyla dikkat çekip genel olarak Orta Doğu'nun **** sembolü olarak görülmektedir Şu ana dek dört stüdyo albümü yayınladı ve 2008'de Pepsi'nin yapımcılığını yükseldiği "Sea of Stars" (Yıldızların Denizi) filmiyle sinemaya atıldı Wehbe, Arap dünyasının en ünlü kadın şarkıcılarından biri olup, Lübnanlı şarkıcılar arasında en başarılılarından biri olarak görülmektedir 2006'da People tarafından en güzel 50 insan listesinde yer aldı

Wehbe, Güney Lübnan'a yakın küçük bir Şii tarım kasabası olan Mahrouna'da, Lübnanlı bir baba ve Mısırlı bir annenin kızı olarak dünyaya geldi Kısa bir süre sonra ailesi Beyrut'a taşındı Wehbe, burada caz ve R&B dinlemeye başladı Küçük yaşında da mankenliğe adım attı 16 yaşında Miss Güney Lübnan oldu Bu nedenle Miss Lübnan yarışmasına katılma hakkı kazansa da 18 yaşında Nadim Anntar ile evlendiği ve Zeineb adında bir kızı olduğu için yarışmadan diskalifiye edildi

Wehbe ayrıca ünlü Arap şarkıcı George Wassouf'un klibinde oynayarak adını duyurdu 1996'da, yüzden fazla dergiye kapak olmuştu

2002'de Wehbe, Houwa El-Zaman (Arapça: هو الزمن, Türkçe: "Zamanı Geldi") adlı ilk albümünü yayınladı İlk single'ı "Agoul Ahwak"ın (Arapça: أقول أهواك, Türkçe: "Seni Sevdiğimi Söylüyorum") kazandığı popülerliğin yardımıyla ilk albümü büyük bir başarı kazandı

Wehbe ikinci albümü Baddi Eesh'i (Arapça: بدي عيش, Türkçe: "Yaşamak İstiyorum") 2005 yılının ilk aylarında yayınladı ve ilk single'ı "Ya Hayat Albi" ile bu albüm de büyük başarı kazandı Lübnanlı politikacı Rafik el-Hariri'ye düzenlenen suikasttan sonra yayınlanan albüme adını veren şarkı "insan haklarının en temelini oluşturan özgürlük" hakkındaydı Bir sonraki single'ı "Ana Haifa" (Arapça: أنا هيفاء, Türkçe: "Ben, Haifa"), bugüne kadarki en başarılı ve ünlü single'ı oldu 2006'da "Bus al-Wawa" (Arapça: بوس الواوا, Türkçe: "Öp Bebeği"), single'ı yayınlandı Bu şarkı daha sonra bir Pepsi reklamında kullanıldı Şarkı ayrıca 2006 yılında Radio Scope ve Sawt Al Musika tarafından yapılan anketlerde 2006 yılının en iyi şarkısı olarak seçildi

Temmuz 2005'te, Wehbe, Arap dünyasından 14 ünlü isimle beraber, dünyada canlı yayınlanan Arap reality şov Al-Wadi (Arapça: الوادي, Türkçe: Çiftlik (Ünlüler Çiftliği‎)'de yer aldı

Wehbe, İtalyan televizyon kanalı Rai Uno'nun Roma, Piazza Navona'da düzenlediği konserde yer alarak, bu kanala çıkan ilk Arap sanatçısı oldu Birçok ünlü isim ve modacının önünde sahne aldı Wehbe, Arap dünyası dışındaki sanatçılarla da çalıştı 10 Haziran 2006'da Wehbe, Arap dünyasında rapçi 50 Cent ile düet yapan ilk sanatçıydı Rapçi'nin Lübnan'daki ilk konserinde Wehbe, 50 Cent'ten önce sahne almıştı 2006 yazında ise Pepsi ile anlaşan Wehbe, 2006 FIFA Dünya Kupası sırasında yayınlanan Pepsi reklamlarında futbol yıldızı Thierry Henry ile oynadı

Wehbe, 2008 yılının başında yapımcılığını Pepsi'nin üstlendiği Sea of Stars (Yıldızların Denizi) filminde Carole Samaha, Ahmad el Sherif, Wael Kfoury, Brigitte Yaghi ve Ruwaida al-Mahrooqi ile oynadı

4 Temmuz 2008'de Wehbe, üçüncü albümü Habibi Ana'yı (Arapça: حبيبي أنا, Türkçe: "Aşkım") yayınladı 15 şarkıdan oluşan albümün çıkış şarkısı "Mosh Adra Astana" oldu Orta Doğu'daki albüm satışları, Hayfa'nın oyunculuk ve sinema kariyerine odaklanması ve promosyona vakit ayırmaması nedeniyle albümün satışları beklenenden düşük oldu

2009'da Wehbe, büyük gişe rakamlarına ulaşan Mısır filmi Dokkan Shehata'da oynadı Filmin yapımcısı Khaled Youssef'tu Haziran 2009'da yayınlanan film, kısa sürede Orta Doğu'da büyük bir başarıya ulaştı

Uzun bir aradan sonra, Wehbe "Baby Haifa" adını verdiği bir çocuk albümü yayınladı Mart 2010'da yayınlanan albüm Rotana şirketinden yayınlandı

Wehbe, Mısır filmi "Leilet El-Baby Doll" filminde oynamak için anlaşsa da yoğun programı nedeniyle bu proje iptal edildi Şarkıcı 2011'de prodüktör Muhammad Al Sabki ile başka bir film için çalışmak için anlaştı

Nisan 2010'da Wehbe, Fransız DJ David Vendetta'nın albümü Vendetta'da Yama Layali şarkısında yer aldı Wehbe şu an beşinci stüdyo albümü üstünde çalışmaya devam etmekte Bir röportajında albümün 2011 yazında yayınlayacağını açıkladı

Wehbe bazı projelerde televizyon sunucusu olarak görev almaktadır Ayrıca kendi elmas mücevherat koleksiyonunu tasarlamıştır

Wehbe, Lübnan Şii'si bir Müslümandır Wehbe'nin üç kız kardeşi bulunmaktadır Wehbe'nin erkek kardeş 24 yaşında 1982 Lübnan Savaşı'nda hayatını kaybetmiştir Wehbe'nin kızı ebeveynlerinin ayrılmasından sonra babasıyla yaşadı 2008'de Wehbe'nin kızı özel bir törenle evlendi 2010 itibariyle Zeinab Zaza ve babası Kuveyt'te yaşamaktadır

2005'te Wehbe, Suudi iş adamı Tariq Al-Jaffali ile nişanlandığını açıkladı Ancak bir kaç hafta sonra özel ve ailevi nedenler dolayısıyla ayrılmaya karar verdi

25 Haziran 2007'de Wehbe, Lübnan'da "Hasa Ma Bena" şarkısının klibini çekerken bir kaza geçirdi Videoda, tek motorlu bir uçağın, Wehbe'nin kullandığı arabayı takip etmesi gerekiyordu Ancak uçak, yanlışlıkla arabaya çarpıp, Wehbe'nin sürdüğü üstü açık arabanın ön camını kopardı Kazanın ciddiyetine rağmen, Wehbe sadece ufak sıyrıklar ve morluklarla kazayı atlattı

Wehbe, 24 Nisan 2009'da Beyrut'ta Mısırlı iş adamı Ahmad Abu Husheima ile evlendi Davetliler arasında Anastacia, Googoosh, Kim Kardashian, Samar Ibrahim, Nawal Al Zoghbi, Najwa Karam, Ragheb Alama, Ahlam ve Sherine bulunmaktaydı

Haifa, Lübnanlı şarkıcı Elissa ile düşmanlığı ve rekabeti ile dikkat çekmektedir 2009'da Haifa, o ve Elissa'yı "araba"lara benzetip, Elissa'nın eski, kendisinin de yeni bir araba olduğu iddia etti Bu açıklama medyada büyük yer kaplayıp, hayran kitleleri arasında öfkeye neden oldu

Elissa cevap vermeyi reddederek "Biri beni bir arabaya benzetebiliyorsa, daha fazla ne diyebilirim ki?" açıklamasını yaptı Bu düşmanlık televziyon yıldızı Nishan'ın şovuna konuk olan Elissa ile sürpriz olarak çağırdı Haifa'yı biraraya getirmesiyle son buldu

Tartışma, Elissa'nın parfümü "Elle D'Elissa"nın piyasaya sürülmesinden sonra Haifa'nın parfümün aslında ona ait olduğunu açıkladı

Elissa bu iddiaya cevap vermeyip, parfümün kendisinin olduğunu tekrar belirtti Bu tartışmadan sonra Haifa ve Elissa tekrardan barıştılar

Lübnan'ın en prestijli ödüllerinden Murex d'Or 2010'da Haifa performansından sonra ödülünü alıp, Lübnan'ın sevginin şehri olduğunu ve tüm Lübnanlıların birbirini sevmesini ve birbirine saygı duyması gerektiğini söyledi

Söylediklerini kanıtlamak için de "Elissa ile bir sorun yaşamıyorum ve bunun kanıtlamak istiyorum" diyerek Elissa'nın elini sıkarak, onun başarısını tebrik etti

2009'da Wehbe'nin "Baba Fein" şarkısında Nubyan ırkına "maymun" dediği iddia edildi Şarkıda "Oyuncak ayım ve Nubyan maymunum nerede?" sözü geçmekteydi Koyu tenli Mısırlılar şarkıcıyı ırkçılık ve ayrımcılık içeren bir şarkı söylemekle suçladı 2010'da Wehbe için açılan dava düştü

Bir diğer ciddi olay, 2009'da Mısır-Cezayir futbol maçı tartışması döneminde yaşandı İki ülke arasında diplomatik sorunlara yol açan maçtan sonra Wehbe Cezayir'de konser vermeyeceğini çünkü Cezayirlilerin müziğini anlamayacağını söyledi Cezayirli yetkililer ve Cezayirliler Wehbe'nin açıklamalarına tepki göstererek, onu Cezayir'de istemediklerini açıkladı

Cezayir Kültür Bakanı, Wehbe'nin özür dileyene kadar, Cezayir'e ve halkına hakaret ettiği için, sanatçının konser vermesini yasakladı

Wehbe, Lübnanlı sunucu Tony Khalife'nin programında Cezayirlileri ya da Cezayir'i gücendirmek istemediğini ancak maçtaki bazı Cezayirlilerin hareketlerine tepki gösterdiğini açıkladı Wehbe, "Statta Mısırlı bir kadının üstünde kan gördüğüm anda, ağlamaktan başka bir şey yapamadım" diye sözlerine devam etti

2006 İsrail-Lübnan Savaşı sırasında, evini Verdun, Beyrut'taki evini terketti ve savaş süresinde Mısır'da yaşadı Lübnan kenti Jounieh'te verdiği konserde Wehbe, Hizbullah lideri Hassan Nasrallah'ı, İsrail karşısındaki duruşu nedeniyle tebrik etti

Reuters ile yaptığı bir röportajda, Wehbe, Hizbullah'ın askeri hedeflere saldırmasına rağmen İsrail'in bilinçli şekilde Lübnanlı sivillere saldırdığını söyledi Açıklamasında "İnanıyorum ki tüm dünya bu savaşı kimin başlattığını ve kimin topraklarına girildiğini bilmekte Hiçbir savaş nedensiz başlamaz ve haksız olan savaşı başlatandır"

Wehbe ayrıca 34 gün süren savaş sırasında, hayır konserleri dahil olmak üzere bütün teklifleri reddetti ve Lübnan'ı desteklemek için birden fazla yol olduğunu söyledi
Wehbe ayrıca hayranlarına Tsunami'den etkilenen Japon vatandaşlar için destek olunması çağrısında bulundu

Wehbe, Beirut merkezde seçimleri kutlamak için düzenlenen konserde Başkan Mişel Süleyman'ın resmi olan bir T-shirt'le sahne aldı

Lübnan gazeteleri Haifa'nın sahneye çıktıktan sonra bazı grupların sahneye çıkmaya çalıştığını ancak polis ve ordunun bu tepkiyi engellediğini yazdı

Wehbe, Lübnan İç Savaşı döneminden yazılan ve Lübnan'ın 1975'ten önceki altın yıllarına göndermede bulunan Feyruz klasiği "Ya Hawa Beirut" ("Ah, sevgilim Beyrut") şarkısını da sahnede seslendirdi

Wehbe, AskMencom sitesi tarafından düzenlenen "En Çok Arzulanan 99 Kadın" listesinin 2006 versiyonunda 49 oldu Wehbe ayrıca AskMencom'un "En Güzel 10 Arap Kadını" listesinde 6 oldu

Bazı daha muhafazakar Arap ülkelerinde, Wehbe'nin transparan kıyafetleri skandal yarattı Bir Bahreyn milletvekili onun sesiyle değil vücuduyla konuşan seksi bir şarkı olduğunu söyledi

Wehbe, onun konsere çıkmasını yasaklamak için çabaların olduğunu ancak onun susturmak için gösterilen çabayı görmezden geleceğini açıkladı "Ben bir şarkıcıyım, politikacı değil Biliyorum ki hayranlarım beni istiyor ve ben onlar için varım Diğer meselelerle ilgilenmiyorum" açıklamasını yaptı

Nisan 2008'de Bahreyn'nin İslamcı parlamentosu döneminde, hükumetin düzenlenecek Haifa Wehbe konserini yasaklaması talebi geldi Bu talep nedeniyle Wehbe Bahreyn'de uzun yeşil bir kıyafet ve sadece V yaka bir kıyafetle sahneye çıktı

http://wwwdailymotioncom/video/x85ehirli-c_music

http://wwwdailymotioncom/video/x1iyat-albi_music

http://wwwdailymotioncom/video/x1ihbe-wawa_music

http://wwwdailymotioncom/video/xhuehsas-hq_music

Alıntı Yaparak Cevapla