Konu
:
Philip Absolon...
Yalnız Mesajı Göster
Philip Absolon...
10-07-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Philip Absolon...
Philip Absolon (doğum
24 Nisan 1960) İngiliz ressam
Stuckism grubu üyesidir
Kent şehrinin Erith ilçesinde doğmuştur
Victoria devrinin suluboya ressamı John Absolon (1815-1895) 'un üçüncü kuşak torunudur
Disleksiktir, okuma güçlüğü çekmektedir
1977-1979 yılları arasında Billy Childish ve Bill Lewis ile tanıştığı Medway College of Art and Design'da okumuştur
Aynı dönemde The Medway Poets şairler grubu ile ilişki içinde olmuş ama grubun resmen üyesi olmamıştır
1979-1982 yılları arasında okuduğu Epsom College of Art Sanat okulunda resimleri okul müdürünün talimatı üzerine atılmıştır
1987 yılında Royal College of Art Kraliyet Sanat Okuluna kedi resimleri ile başvurmuş ve başvurusu reddedilmiştir
Hayatının bu dönemini işsiz olarak geçirmiştir
1999 yılında Stuckists sanat gurubunun 12 kurucu üyesinden biri olmuş ve Londra, Paris, New York ve Almanya'dakiler de dahil olmak üzere bütün önemli sergilerinde yer almıştır
2004 Liverpool Bienalinde Walker Sanat Galerisindeki grup için bir dönüm noktası olmuş olan The Stuckists Punk Victorian sergisinde baş sanatçılardandı
Aynı zamanda Stuckist gurubunun Turner ödülü aleyhindeki Tate Britain modern sanat galerisinin önünde gerçekleşen yıllık gösterilerine katıldı
Başlıca eserleri kediler, iskeletler ve sarışınlardır
Yapıtlarında alaycı mizah, hümanite ve açıklık vardır
Zaman zaman Outsider Art ile karşılaştırılır
Job Club adlı eserini şöyle açıklamıştır:
" Onların hepsi hükümetin işsizlik projesine dahil gerçek insanlardı
Benim dışımdakiler müteahhitti ve orada olmak istemiyorlardı
O kadar uzun zamandır aynı işi yapıyorduk ki son nefesimizi bu işi yaparken vereceğimizi düşünüyordum
Onları da farklı kılıkların arkasına sakladım çünkü dayak yemek istemiyordum
Hepsi birer portre
Ben de ortadakiyim
"
Absolon, Norfolk, İngiltere'de ikamet etmektedir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul