Konu
:
Budama Ve Budama Teknikleri
Yalnız Mesajı Göster
Budama Ve Budama Teknikleri
10-07-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Budama Ve Budama Teknikleri
Tepe Kesimi
1) Yaşlı Kiraz ve Elma Fidanlarında Tepe Kesimi
a) Üreticiler tarafından fidan dikimi yapıldıktan sonra 1
50 m
den daha uzun boyda olan fidanların, kışın rüzgardan ve diğer koşullardan etkilenmesini önlemek için ilk aşamada 1
20 m
den kesilerek kış aylarını sağlıklı bir biçimde geçirmesi temin edilmelidir
Ayrıca, dikilen fidanların rüzgardan sallanmasını önlemek için 80 cm
boyundaki bir sopa 20–30 cm
lik kısmı toprak altında ve fidana en fazla bir karış uzaklıkta olacak şekilde yere sabitlenmeli, daha sonra fidan sopaya bağlanmalıdır
b) Erken ilkbaharda, don şartları ortadan kalktıktan sonra gözler uyanmadan önce 90 cm
den nihai tepe kesimi gerçekleştirilerek fidanda ilk sürme dönemi hazırlıkları yapılmış olacaktır
2) Yaşlı Kiraz ve Elma Fidanlarında Tepe Kesimi
a) 2 yaşlı dallı elma ve kiraz fidanları öncelikli olarak sonbahar döneminde dikimi yapılacak şekilde üreticiler için programlar geliştirilmelidir
b) Dikim yapıldıktan ve don şartları geçtikten sonra yan dallarda en az 1/3’lük uç kesimleri yapılarak bir sonraki sezonda kuvvetli sürgün elde edilmesi sağlanmalıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul