Konu
:
2006 Yılı Haber Arşivi
Yalnız Mesajı Göster
Elektrik özelleştirmesinde ilk adım
07-26-2006
#
70
SinsiBekçi
Elektrik özelleştirmesinde ilk adım
ANKARA - Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), özelleştirme programında olan TEDAŞ'a bağlı 20 elektrik dağıtım bölgesinin 2010 yılına kadar uygulayacağı dağıtım ve perakende satış tarifeleri ile bu bölgelerin lisanslandırılması ve lisans tadili hususları konularını görüşerek karara bağlandı
Kurul, dün gece saat 23
00'e kadar süren olağanüstü toplantısında, lisans başvurularını uygun buldu, 2010 yılına kadar uygulanacak tarifeler ise itiraz süresi olan 10 günün ardından onaylanacak
Lisans ve tarife başvurularına ilişkin Kurul kararı özelleştirme için yasal altyapı da oluşturulmuş oldu
Kurul, tarife onaylandıktan sonra ek bir tarife düzeyi olmaması ve içine yatırım ihtiyacı, kayıp-kaçak gibi maliyet unsurlarının da eklenmesi gerekçeleriyle fiyat düzeylerine ilişkin herhangi bir açıklama yapmayacak
Özelleştirme İdaresi Başkanlığının da önümüzdeki Ağustos ayından itibaren söz konusu bölgelere ilişkin ihale ilanlarını vermeye başlaması bekleniyor
Özelleştirmenin ise ilk olarak İstanbul'un Anadolu ve Avrupa yakası, Trakya, Ankara, Konya ve Sakarya bölgelerinden başlaması öngörülüyor
İhalelerin yıl sonunda yapılması ve en az bir bölgenin bu yıl içinde özelleştirilmesi hedefleniyor
SinsiBekçi