10-07-2012
|
#2
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Neden Organik Tarım?
Sayın Mustafa Koca
Yazdıklarınızın hepsine katılmamak mümkün değil Ben eksik bilgileriniz olduğunu düşünüyorum
1 Benim elimde hayvan dışkısını iki yıl bekletikten sonra islah edilmiş, fermantasyon ve yüksek ısı buharından geçirilerek zararlılardan ve hastalıklardan arındırılmış ayrıca özel bir uygulama ile kötü kokusundan da arındırılmış toz ve granül formunda hayvan gübresi bulunmaktadır Yapılan tahlil neticesinde Org Mad:% 44,29 Organik azot: 1,01 Toplam Azot: 1,83 Nem: 7,1 Toplam P2O5 1,39 gibi derelere ulaşılmaktadır Bu ürün uygulandığında yazınızda bahsettiğiniz problemler ortadan kalkmaktadır Ben hep kaliteli ürün kullanmak gerektiğini söylüyorum
Ayrıca hayvan dışkısından özellikle damlama sulama için üretilen zararlılardan arımdırılmış organik sıvı çiftlik gübresi bulunmaktadır Org Mad: 20 Toplam Azot: 1 Organik Azot: 0,3 Suda çözünür K20: 1 değerlerindedir
2 Organik tarımda kullanılan ve toprak düzenleyici olarak geçen leonardit denen organik, doğal bir ürün bulunmaktadır Benim leonarditim • Başak gübre : Hidrolize edilerek kurutulmuş Leonardit (Organik gübre, Hümik+Fülvik % 69,36; Organik madde % 58,8; Nem % 4,34; Azot % 0,93 labratuvar değerlerindedir
Ayrıca özellikle damlama sulama için organik azotlu sıvı ürün bulunmaktadır Labratuvar değerleri Org Mad: 47,08 Toplam Azot: 3,97 Suda çözünür K7o 9,84 dür
Bu ürünlerle organik tarımdan yapmamak akıl karı değildir Şunu hiç unutmamak lazım; sağlıklı beslenmek için, yediklerimizin damak tadı yerine gelmesi için, organik tarımla ürütilen ürünlerin raf ömrünün uzun olması için organik tarımı tercih etmeliyiz Üretenler kolay müşteri bularak daha yüksek fiyatlara değerlendirebilirler, tüketenler kesinlikle sağlıklı beslenirler
(Kimyasal gübre ise hem toprağı çoraklaştırmakta, hem de suda çözünen kimyasalların yeraltı sularına karışmasıyla yaşamımız için tehdit oluşturmaktadır ) Bu cümleye herkez katıyor Yeterki çiftçilerimiz kandırılmadan organik tarım yapma imkanını bulabilsinler Saygılarımla,
Remzi Sarıoğlu
|
|
|