Konu
:
Zararlı Gıdalar
Yalnız Mesajı Göster
Zararlı Gıdalar
10-07-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zararlı Gıdalar
ŞEKERLE iLiŞKiNiZi GÖZDEN GEÇiRiN
Vücudun yakıtı olarak kabul edilse de şekerin yaptığı tahribat bedeni zamanından önce yıpratır
Şeker pek çok işlemden geçtikten sonra kimyasal maddelerle ağartılarak rafine edilir
Şekerin neden olduğu tahribatlar ise oldukça fazla
Şeker bağışıklık sistemini zayıflatabiliyor, mineral dengesini bozabiliyor
Karaciğer, migren, asabiyet, uykusuzluk, çarpıntı, yorgunluk yaratıp meme, yumurtalık, prostat kanserine yol açabilmekte
Şeker kalsiyum ve bakır emilimini engeller
Şeker serotonin seviyesini yükseltir bu nedenle kan damarlarını daraltabilir
Krom ve bakır eksikliğine yol açar
Hormonal dengesizliğe neden olabildiği gibi kronik hastalıkların iyileşmesini engeller
Kemiklerin kirecini kemirir B1 vitaminini yok eder
NE YEDiĞiNiZiN FARKINDA MISINIZ?
Bu soruların cevabını yazın
Cevapları aşağıdakilerle karşılaştırın
- Haftada ne kadar kırmızı et tüketiyorsunuz?
- Her gün ne kadar tatlı ve hamur işi tüketiyorsunuz?
- Haftada kaç gün fast-food ve kızartma yiyiyorsunuz?
- Günde ne kadar yürüyorsunuz?
- Hayvansal yağları sık tüketiyormusunuz?
- Öğünleri geçiştirecek pratik yemeklere haftada kaç gün yer veriyorsunuz?
- Televizyon karşısında atıştırıyor musunuz?
Cevapları aşağıdakilerle karşılaştırın
EN KÖTÜ 10 GIDA
Şeker
Çikolata
Hamur işleri
İşlenmiş etler (Şarküteri ürünler)
Cips çerez atıştırmalıklar
Hayvansal yağlar
Konsantre şekerli içecekler
Kızartma ve fast food ürünler
Hazır çorbalar
Dr
İsmail Ağar
Alıntıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul