Konu
:
Twitter'a 'Beni Takip Etme' Özelliği Getirildi!
Yalnız Mesajı Göster
10-07-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Twitter, bundan böyle kullanıcılarına, üçüncü parti sitelerin kişisel bilgilerine erişmelerini bloke etme imkanı getiriyor
Dün ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC), yaptığı açıklamada; bundan sonra Twitter kullanıcılarının kullanıcı bilgilerini üçüncü parti sitelerle paylaşma konusunda kendi kararlarını verebileceklerini söyledi
FTC teknoloji şefi Ed Felten, New York'ta düzenlenen internet gizliliği konulu konferansta konuşma yaptı
Yaptığı konuşmada Twitter'ın, geçtiğimiz yıl Mozilla internet tarayıcısı tarafından sunulan "Do Not Track (Takip Etme) içeriğine katıldığını bildirdi
Do Not Track'ın özelliğine göre, internet kullanıcılarının kişisel bilgileri ve internetteki faaliyetleri hakkında bilgi toplayan üçüncü parti çerezleri bloke edilebiliyor
Kullanıcıların bu özellkten faydalanabilmeleri için Twitter'da bu içeriği aktif etmeleri gerekiyor
Bunun içinde, kullanıcıların Mozilla Firefox üzerinde Do Not Track içeriğini seçmesi yeterli
Apple'ın Safari ve Microsoft'un Internet Explorer tarayıcılarında da bu ayarı yapmak mümkün
FTC, Twitter'ın Do Not Track'e katılmasıyla internet kullanıcılarının online takip üzerinde daha fazla kontrol sağlayacağını söyledi ve diğer şirketlerinde bu içeriği aktif etmelerini istedi
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul