Yalnız Mesajı Göster

Geleneksel Ve Modern Kore Kültürü

Eski 10-06-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Geleneksel Ve Modern Kore Kültürü

Kore Kültür Bakanlığı tarafından düzenlenen ve İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Konak Belediyesi tarafından desteklenen Kore Kültür Festivali, İzmir’e renk katmış

Kore Savaşı'nın 60 yıldönümünde Kore gazilerine saygı amacıyla düzenlenen festivalin, İzmir'in yanısıra Güney Afrika Cumhuriyeti'nde iki, Nijerya ve Mısır'da ise birer kentte tekrarlanacağı bildirildi Kore Kültür Festivali kapsamında Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenen etkinlikler, renkli görüntülere sahne olmuş Halka açık olarak gerçekleştirilen etkinliğin ikincisi ise Kültürpark İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde yapılmış Kore Kültür Festivali dolayısıyla, dünyaca ünlü perküsyon ve füzyon topluluğu Whool, ücretsiz bir konser verdi Geleneksel ve modern zaman Kore müziğinin ana temasını alarak ülkenin geleneksel enstrümanlarıyla modern tekno müziğini bağdaştıran grup, İzmirli müzikseverlerden ilgi görmüş

Kore Kültür Bakanlığı'nın desteğiyle tüm festival kentlerinde sahnelenecek olan 'Kore Sanat Gösterisi'nde ise Kore'nin spor, dans ve müzik kültürü yansıtılmış Gösteri, Kore Davul Dansı, Barış ve Hasat Dansı, Yelpaze Dansı, Breakdance ve Tekvando bölümlerinden oluşmuş

Haberi yazarken mişli geçmiş zaman kipini kullanmak zorunda kaldım malesef Sağolsun belediye böyle bir etkinliği planlıyor ama duyurusunu yapmıyor Hepimiz işimizde gücümüzde insanlarız Sabahın köründe yollara çıkıyor akşam evde oluyoruz Ben yorgunluktan hafta içi tv bile seyretmiyorum Belediye otobüslere duraklara bir tane broşür yapıştırabilirdi Ben katılamadım ama katılanlar varsa etkinliklere yaşadıklarını paylaşırlarsa sevinirim

Alıntı Yaparak Cevapla