Konu
:
Tatlı Mısır Neden Sindirilmiyor?
Yalnız Mesajı Göster
Tatlı Mısır Neden Sindirilmiyor?
10-06-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tatlı Mısır Neden Sindirilmiyor?
Son birkaç aydır birçok alişveriş merkezinde karton bardaklarda haşlanmış
tercihe göre baharat ve peynirle zenginleştirilmiş süt mısır bulabiliyoruz
Bu noktalara ilgi oldukça yoğun
Peki bu mısırın sindirilmesi kolay mı?
BBC Focus dergisinde yer alan haberde
mısırın sindirilebildiği
aksi halde mısırı yemede küçük bir sorun olacağı belirtiliyor
Her mısır tanesinin içi
neredeyse saf nişastayla dolu ve kolayca sindiriliyor
Ancak
mısır taneleri selülöz kabuğuyla çevrili ve insanların selülöz moleküllerini parçalayamaz
Eğer
tatlı mısır tanelerini çiğnemeden yutarsanız
tanelerden bazıları midenizde sindirilmeden kalır
İnsanın kendisi de
insan bağırsağında yaşayan bakteriler de
selülaz enzimine sahip olmadığı için
selülozu sindiremiyoruz ve lif halinde dışarı atıyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul