Konu
:
Sarı Renkte Olan Mısır Patlatılınca Neden Beyaz Oluyor?
Yalnız Mesajı Göster
Sarı Renkte Olan Mısır Patlatılınca Neden Beyaz Oluyor?
10-07-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sarı Renkte Olan Mısır Patlatılınca Neden Beyaz Oluyor?
Mısır, içeriğindeki suyun ısı nedeniyle yaptığı basıncın bir sonucu olarak patlar
Öz halindeki mısır taneciği ısıtıldığında, içeriğindeki su da buhar haline dönüşüp basınç yaratır ve bu basınç taneciğin kabuğunu zorlamaya başladığında da mısırı patlatır
Bu gerçekleştiğinde dışarı çıkan kabarık beyazlık ise tane içeriğindeki nişastadır
Rengi de nişasta içeriğinden dolayı beyaz olur
Mısırın içinde bulunan jelatin yapıdaki nişasta tanecikleri, nemden dolayı oluşan basınç nedeniyle patlamaz
Bunun yerine, genleşerek jel benzeri kabarcıklar haline gelirler
Daha sonra bu kabarcıklar birleşerek katılaşır ve sonuçta da şekilsiz beyaz patlaklar meydana gelir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul