Yalnız Mesajı Göster

Tatlıyı Algılayabilmemizin En Kötü Yanları

Eski 10-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tatlıyı Algılayabilmemizin En Kötü Yanları



Sadece insanlara özgü pek çok yeteneğimiz olmasına rağmen genetik olarak goril ve maymunlarla yakından bağlantılıyız Yeryüzünde tatlıyı ayırt edebilen ve rengi görebilen tek hayvan türü primatlardır Doğa bize renkli ve tatlı meyveleri görme, tutma, yeme ve bunun zevkini çıkarma yeteneği ver*miştir
Meyveler beslenmemizin önemli bir parçasıdır Sağlığımızı korumamızın vazgeçilmez bir gerekliliğidirler Sayısız çalış*mada, meyve tüketiminin bazı kanserlerden korunmadaki en güçlü silahımız olduğu gösterilmiştir; özellikle ağız, yemek borusu, akciğer, prostat ve pankreas kanserlerinden’ Doğal tatlı ihtiyacımız bizi, bizim için ideal bir şekilde “tasarlanmış” olan meyvelere yönlendirir Taze meyvelerin güçlü, şifa verici faydalan vardır
Araştırmacılar meyvelerde yaşlanmayı ve beynin yıpran*masını önlemede eşsiz etkileri olan maddeler bulmuşlardır Bazı meyveler, özellikle yaban mersini, antosiyaninler ve yaş*lanmaya karşı etkileri olan diğer bileşenler açısından zengin*dir Araştırmalar, meyve tüketiminin bütün kanser türlerinden kaynaklanan ölümleri azaltmada, diğer bütün yiyeceklerden daha etkili olduğu konusunda kanıtlar sunmaya devam etmek*tedirler4 Meyve yemek sağlığınız, mutluluğunuz ve uzun bir ömür için son derece gereklidir
Ne yazık ki, tatlıya olan ihtiyacımız taze meyvelerle değil, şekerleme, dondurma gibi şeker içeren ürünlerin tüketilme-siyle tatmin edilmektedir ABD Yiyecek ve İlaç Kurumu tipik bir Amerikalının günde 32 çay kaşığı ek şeker tükettiğini tah*min etmektedir5 Bu inanılmaz yüksek miktar bir günde tüke*tilmektedir
Tatlı ihtiyacımızı, vücudumuza sadece enerji veren karbon*hidratlarla değil, hastalıkları önleyen besinler içeren doğal meyve ve diğer bitkisel gıdalarla karşılamamız gerekmektedir

Alıntı Yaparak Cevapla