Yalnız Mesajı Göster

Eski 06-17-2007   #6
speed

Grubun "Dünya Yalan Söylüyor" Albümü Hakkında

Albümün açılış parçası, Şebnem Ferah’ın da sesiyle renk kattığı, “kitle imha silahları” yalanına verilen tokat gibi bir cevap olan ‘Yardım Et’

Grup tarihinin en alaycı ve en iddialı çalışması olan ‘Cambaz’, giderek içinden çıkılmaz hale gelen medya kirlenmesinden hareket eden bir meydan okuma

‘Mustafa Hakkında Herşey’ filminden hatırlayacağınız ‘Bir Derdim Var’, sıradışı yapısı ve çocuk korosunun kattığı dramatik etki ile akılda kalan ‘Serseri’, grubun daha önce denemediği bir ritmik yapıya sahip ‘Aşk İçinde’, zamanımızın akıldışı tüketim çılgınlığına kafa tutan ‘Az Çok’ ve grubun eski albümleriyle sound açısından köprü oluşturan ‘Re’ albümdeki parçalardan bazıları

Unutulmaz Fikret Kızılok bestesi “Sevda Çiçeği” de son derece farklı bir yorumla karşımıza çıkıyor mor ve ötesi’nin yeni albümünde Albümün kapanışını ise konserlerde yıllardır bir hit muamelesi gören ve enerjisiyle dinleyeni hareket etmeye iten “Uyan” yapıyor

‘mor ve ötesi’nin yeni albümü, bu ülkede kendi istediği müziği geniş kitlelerle buluşarak üretmenin ve bunu yaparken de suya sabuna dokunmanın mümkün olduğu cümlesinden hareket ediyor Dünyaya, ekolojiye ve kendi dışımızdaki hayata asla duyarsız kalmayan bir müzik grubunun, büyük bir hayali insanlarla paylaşarak varolmak isteyen ve elindeki mikrofonun sorumluluğunun farkında olan dört kişinin çığlığı bu: ‘Dünya Yalan Söylüyor’

Alıntıdır

Grubu tam olarak tanımama sebeb olan albümde budur duruşları ve politik tavırlarıyla benim en sevdiğim rock grublarından biri oldular

Alıntı Yaparak Cevapla