Yalnız Mesajı Göster

Beşamel Soslu Kıtır Tavuk

Eski 06-15-2007   #1
panda
Varsayılan

Beşamel Soslu Kıtır Tavuk



Malzemeler

3 ad bütün tavuk göğsü
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı margarin
1/2 su bardağı un
Tuz , karabiber
1 küçük pk sade patates cipsi
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri


Tavuk göğüslerini minik küpler halinde doğrayın Sıvı yağ ile birlikte tavada suyunu salıp çekinceye kadar karıştırarak kavurun
Sütü kaynatın Margarini tencerede eritip unu ekleyin, un sararana dek kavurun Tencereyi ocaktan alın Kaynattığınız sütü ekleyip mikserle 1-2 dk çırptıktan sonra tekrar ocağa koyun ve karıştırarak boza kıvamına gelene kadar pişirmeye devam edin
Kavurulmuş tavuk parçalarını yağlanmış bir fırın kabına döşeyin Üzerine beşamel sosu dökün
Patates cipslerini rondodan geçirerek un haline getirin Kaşar peynirleri ile karıştırıp beşamel sosun üzerin kaplayın 200° fırında üzeri iyice kızarana dek pişirin Dilimleyerek servis edin

:thumbs:

resimleriyle gorebilmek icin: http://selinceselinozgurcom/?p=36

Alıntı Yaparak Cevapla