Konu
:
Beşamel Soslu Kıtır Tavuk
Yalnız Mesajı Göster
Beşamel Soslu Kıtır Tavuk
06-15-2007
#
1
panda
Beşamel Soslu Kıtır Tavuk
Malzemeler
3 ad
bütün tavuk göğsü
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı margarin
1/2 su bardağı un
Tuz , karabiber
1 küçük pk
sade patates cipsi
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tavuk göğüslerini minik küpler halinde doğrayın
Sıvı yağ ile birlikte tavada suyunu salıp çekinceye kadar karıştırarak kavurun
Sütü kaynatın
Margarini tencerede eritip unu ekleyin, un sararana dek kavurun
Tencereyi ocaktan alın
Kaynattığınız sütü ekleyip mikserle 1-2 dk
çırptıktan sonra tekrar ocağa koyun ve karıştırarak boza kıvamına gelene kadar pişirmeye devam edin
Kavurulmuş tavuk parçalarını yağlanmış bir fırın kabına döşeyin
Üzerine beşamel sosu dökün
Patates cipslerini rondodan geçirerek un haline getirin
Kaşar peynirleri ile karıştırıp beşamel sosun üzerin kaplayın
200° fırında üzeri iyice kızarana dek pişirin
Dilimleyerek servis edin
:thumbs:
resimleriyle gorebilmek icin:
http://selince
selinozgur
com/?p=36
panda