09-11-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Girit Yemekleri
Girit Yemekleri
“Özellikle otları haşlayıp, üstüne zeytinyağı ve limon koydunuz mu, çoğu zaman başka yemeğe ihtiyaç duymayanlar vardır Benim gibi  Doğanın büyük nimeti otları lezzetlendirmek, katı yağın onların lezzetlerini değiştirmesine müsaade etmemek zeytinyağı sayesinde gerçekleşiyor Okurlar, umarım bu yemekleri yapacaklar, lezzetlerini tadacaklardır Lezzetten fedakârlık etmeden, sağlıklı yaşamanın mümkün olduğunu bu kitaptaki yemekleri okuduktan sonra fark edeceksiniz Afiyet olsun ”
Doğan HIZLAN
“Girit mutfağını diğer Anadolu mutfaklarından farklı kılan en temel özellik, yabani otlarla zeytinyağı kullanılarak yapılan yemekler ve salatalardır Birçok insanın faydasını bilmeği için dönüp bile bakmadığı yabani otlar Girit sofrasının baş tacıdır Zeytinyağı ise Girit yemekleri-nin ve salatalarının olmazsa olmazıdır
Geleneksel Akdeniz beslenme piramidinde yer alan genel hatları ile tahıl,zeytinyağı, sebze, meyve, balık ve baharata dayanan beslenme biçimi Girit mutfağında da bulunur
‘Az yiyin, öz yiyin ’ sözü Giritlilere aittir Bu söylemden beslenme kalitesine ne kadar değer verdikleri anlaşılır
Kitabımızı okurken Girit mutfağından Ege mutfağına girmiş olan daha birçok yemek bulacaksınız Her yemeği denedikçe tadına doyamayacak, yakınlarınıza pişirmekten zevk alacaksınız ”
Banu - Oğuz Uraz
Ürünün Resimleri:

Ürün Özellikleri :- Diğer:
- Garanti Açıklama : KKTC ve Yurtdışına satılan ürünlerde ilgili marka ve ülkelerin uluslararası garanti koşulları geçerlidir, bu koşulları araştırmak müşterilerimizin sorumluluğundadır
Piyasa Fiyatı - 11 09 2012
23,54 TL
|
|
|