09-11-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Resim - Heykel Ve Plastik Ögeler
Resim - Heykel Ve Plastik Ögeler
Bu yapıt, öğrenci ve amatörlere plastik (resim heykel) bilgilerini ve kurallarını tanıtmak için araştırılmış, değerlendirilmiş, düzenlenmiş ve kaleme alınmıştır
Desen, sade, sağlam, yorumlu, uyumlu, plastik kombinezonları taşıyan konstrüktif, planlı düzenlenen, anlatım niteliğinde bulunmalıdır
Modelin çarpıcı karakteri, pozisyonu, direksiyonları, proporsiyonu, (oran) uslubu (stili) aranır Model bu özellikleriyle iyice tanındıktan sonra çizimine (desen) başlanır Modeli tanımak için geçen zamana acımamak gerekir
Bilerek, tanınarak çizilen desen doğru, sağlam olur
Ressam Ingres: "Resmin namusu desendir," der Amatörler DESEN çalışmalarını önceleri formu, konturu, deseni, ışık gölge planları taşıyan, hacim kavramını veren, form taşıyan klasik heykel ve büstlerden etüd etmelidirler
Bu etüdlerin amacı form, oran, kontur, direksiyon gibi plastik ögeleri araştırmak, görmek, bulmak karşılaştırmak yeteneğini kazanmaktır
Bu akademik desen çalışmasına (taklidi akademik) desen denir
Bu yapıtın amacı; amatörlerin resimlerini bilgiler doğrultusunda; ışığında üretmelerini ve yeteneklerinin geliştirilmesidir
Sade bir dille yazdım Konuların kolay anlaşılabilmesi için bol resimler ekleyerek başarmaya çalıştım
Ürünün Resimleri:

Ürün Özellikleri :
- Garanti Açıklama : KKTC ve Yurtdışına satılan ürünlerde ilgili marka ve ülkelerin uluslararası garanti koşulları geçerlidir, bu koşulları araştırmak müşterilerimizin sorumluluğundadır
Piyasa Fiyatı - 11 09 2012
27,00 TL
|
|
|