Konu
:
Ombudsman - Kamu Hakemi
Yalnız Mesajı Göster
Ombudsman - Kamu Hakemi
09-11-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ombudsman - Kamu Hakemi
Ombudsman - Kamu Hakemi
İyi Yönetilen Türkiye İçin Kamu Hakemi
Yönetim ile vatandaş arasında ortaya çıkan sorunların çözümünde işlev üstlenmiş geleneksel oluşumların veya görevli kurumların tıkandığı noktalarda bir çözüm yolu olarak ombudsman (kamu denetçisi), hem denetim kurumlarının hem yargının yükünü hafifletmekte hem de başvuru sahiplerinin “hoşnut” ve kamu vicdanının “tatmin” olacağı ama yönetimin de olumsuz etkilenmeyeceği çözüm önerileri getirmektedir
Günümüzde doksanın üzerinde ülkede uygulanan ombudsmanlık kurumu; yanlış bürokratik uygulamalara karşı bireyin/vatandaşın haklarını korumak ve kamu yönetiminde iyileştirilmelere gidilmesine yardımcı olmak, bu şekilde de devlet-yönetim-vatandaş ilişkilerinde sağlıklı bir yol açmak durumunda bulunduğundan, bir yerde kalite çemberi görevi de yapmaktadır
Prof
Dr
B
Zakir Avşar’ın hazırladığı bu eserde; ombudsmanlığın doğuşu, gelişimi, oluşturulması ve uygulanan örnekleri incelenmiştir
Ürünün Resimleri:
Ürün Özellikleri :
Garanti Açıklama
: KKTC ve Yurtdışına satılan ürünlerde ilgili marka ve ülkelerin uluslararası garanti koşulları geçerlidir, bu koşulları araştırmak müşterilerimizin sorumluluğundadır
Piyasa Fiyatı - 10
09
2012
13,49 TL
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul