09-11-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İçerisinde Sevgi Bulunan Atasözleri - Sevgi Konulu, Temalı Atasözleri Nelerdir?
*Sev beni,seveyim seni
*Sev seni seveni hak ile yeksan ise,sevme seni sevmeyeni mısır'a sultan ise
*Sevda geçer yalan olur, sonra sokar yılan olur
*Seversen oğlunu sev, kız kendini sevdirir- Ne sevgiye ne de nefrete yol açmamak dünya bilgeliğinin yarısıdır: hiçbir şey söylememek ve hiçbir şeye ınanmamak da öteki yarısı
- Arthur Schopenhauer
- Amellerin en hayırlısı sevdiğini Allah için sevmek buğzettiğine de Allah için buğzetmektir
- Hz Muhammed
- Sevmek keman çalmak gibidir, bilmeyen kötü sesler çıkarır
- Bolivya atasözleri
- Sevgi ile yorulmadan ilerleriz
Sevgi ile, sadece onunla başkaları için fedakarlık yapabiliriz - Kızılderili atasözleri
- Sevgi her zaman ıstırap çeker, hiçbir zaman ne gücenir ne de intikam almaya çalışır
- Mahatma Gandhi
- Sevgi insanlığın, şiddet hayvanlığın kanunudur
- Mahatma Gandhi
- Sevginin olduğu yerde hayat vardır
- Mahatma Gandhi
- Kalpler silahla değil, sevgi ve yüksek gönüllülükle yenilirler - Baruch Spinoza
- Eski sevgi paslanmaz
- İsveç atasözleri
- Sevginin ölçüsü, ölçüsüz sevmektir
- Baruch Spinoza
- Her şeyin ortası makbuldür, sevginin de
Sevdiğini gereğinden fazla sevmeyesin Sevgini de, sadece yüreğinin eline vermeyesin En çetin imtihan “sevgi”yle olanıdır “Kişi ne kadar bahadır olsa da, muhabbete tuş olur ” diyen atanın sözünü aklından çıkarmayasın Böyle imtihan olmamak, istikbalde neslinden utanmamak için gecelerin bağrında, seherlerin aydınlığında duaya durasın Senin ideallerin ve geleceğe dair hedeflerin var oğul - Şeyh Edebâli ( Osman Gazi'ye nasihatından )
- Seni sen olduğun için değil, seninle birlikte olduğumda ben olduğum için seviyorum - Gabriel Garcia Marquez
- Sevgiye ve tutkuya açık bir kalp kadar dünyada değerli bir şey yoktur
- Johann Wolfgang von Goethe
- Sevgi her zaman karşılık görür, kinde de
- Dostoyevski
- Alıntı
|
|
|