Konu
:
Tereyağı Ve Kuyruk Yağının Sıklıkla Kullanılması Karaciğeri Nasıl Etkiler? Zararları
Yalnız Mesajı Göster
Tereyağı Ve Kuyruk Yağının Sıklıkla Kullanılması Karaciğeri Nasıl Etkiler? Zararları
09-11-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tereyağı Ve Kuyruk Yağının Sıklıkla Kullanılması Karaciğeri Nasıl Etkiler? Zararları
Tereyağı Ve Kuyruk Yağının Sıklıkla Kullanılması Karaciğeri Nasıl Etkiler? Zararları
Tereyağı Ve Kuyruk Yağının Sıklıkla Kullanılması Karaciğeri Nasıl Etkiler? Zararları
tereyağı domamış yağ asitleri içerdiğinden kandaki kolesterol seviyesini yükseltir
ve karaciğer vücutta depolama ve salgılama görevini üstlenmiştir
kolesterol steroid yapımını sağladığı için aslında sanılanın aksine hiç olmaması gereken yada zarar verici bir etkiye sahip değildir
tehlikeli olan kısım kolesterolün kullanılamayıp birikmesi,ve damarları kaplaması ve daraltmasıdır
Temel olarak karaciğerin sentezlemiş olduğu kolesterol molekülü ile (LDL, yani kötü kolesterol) ve karaciğer dışı organların sentezlemiş olduğu kolesterol molekülü (HDL, yani iyi kolesterol) arasında kimyasal olarak, yağ asitleriyle yapılan çeşitli birleşimler dışında, hiçbir fark yoktur
karaciğer depolama görevini gördüğünden zararlı kolesterol moleküllerinden en çok etkilenen organların başındadır (damarlar ve kalp dışında) diyebiliriz
kabaca mantık yürütmek gerekirse bu bilgilere dayanarak
tereyağı karaciğerde yağlanmaya sebep olur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul