Konu
:
Dedektif Hikayeleri Örneği - Dedektif Hikayeleri Örnekleri - Dedektif Hikayesi Örneği
Yalnız Mesajı Göster
Dedektif Hikayeleri Örneği - Dedektif Hikayeleri Örnekleri - Dedektif Hikayesi Örneği
09-11-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
DEDEKTİF 2
Cezmi’nin yüz ifadesi değişti komşusuna teşekkür edip mutfağa döndüğünde düşündü
Evet bu ilk çalışmasında başarılı olamamıştı fakat pes etmemesi gerekti
Bu işler kolay değildi elbet
Mutfakta işi bittiğinde not defterini hemen eline alıp bir iki cümle daha ekledi
“Apartmanın zil tesisatının bozuk olduğu tespit edildiğinden yazılan not amacına ulaşamamıştır
Şüpheli sayısı on yediye düştü
”
Cezmi düşündü
Bu durumda ne yapılabilirdi? İlk önce bütün dairelerin kapısını çalarak gazeteyi alan kişiyi görüp görmediklerini sormalıydı
Derhal ayakkabılarını giyerek dördüncü kata çıkıp yirmi numaralı dairenin kapısını çaldı
Sonra kendisini baştan sona başkasının gözüyle inceledi
Zayıf bedenine bol gelen kemerle iyice sıktırdığı siyah pantolonunun üzerine giydiği mavi çizgili gömleğinin kollarını birkaç kez katlamış ve kıllı kolunun bir bölümü ortaya çıkmıştı
Eliyle saçlarını düzeltti
Uzun ve zayıf suratına endişeli ve heyecanlı bakışlar eklenmişti
Kapı açılınca hafif hafif öksürerek karşısına çıkan orta yaşlı kadına kendini tanıttı;
“İyi günler hanım ablacığım…Ben Cezmi sekiz numarada oturuyorum
Yan komşum Doğan Bey’in abone olduğu gazeteler posta kutusundan çalınıyor
Sizi bunun için rahatsız ettim bir bilginiz var mı acaba?”
Kadın şaşkın ve biraz da sinirlenmiş bir halde baktı kendisine
Sesinden de kızdığı belliydi;
“Ne demek istiyorsun sen? Biz mi çaldık yani? Ne bilelim biz el alemin gazetesini! Hasbinallah Bin Velid…” Cezmi de şaşırmıştı bu kadar sinirlenecek ne vardı anlayamadı
Toparlamaya çalıştı:
“Hayır estağfurullah ben sizi suçlamak için sormadım belki alan kişiyi görmüşsünüzdür diye…”
Kadın biraz öncekinden daha sert bir sesle Cezmi’nin konuşmasını bölerek cevap verdi;
“Ben apartmanın bekçisi miyim nerden göreceğim alanı aşağıya indiğim mi var benim?”
Cezmi daha fazla zorlamak istemedi
Teşekkür ederek ayrıldı
Not defterine şüpheli sayısının on altıya düştüğünü yazdı
Yirmi numaranın da bir suçu olmadığı verdiği tepkiden belliydi zaten
Hem gazete okuyacak birine de benzemiyordu bu kavgacı kadın
On dokuz numaranın kapısını uyuduğu her halinden belli olan yaşlıca bir adam açmıştı
Evde kimsenin olmadığını gazeteden de haberlerinin olmadıklarını söyleyerek kapıyı Cezmi’nin yüzüne kapatmıştı
On sekiz numarada kimse yoktu açan olmamıştı
Cezmi bütün daireleri tek tek dolaştı verilen tepkileri kendi kafasında yorumlayarak yorumlarını defterine kaydediyor açılmayan kapı numaralarını da tekrar gelinecek diye işaretliyordu
Bir tek altı numaradaki bir ilkokul çocuğu kendisine imalı bir şekilde gülmüştü
Bu çocuk Cezmi’nin kafasını karıştırmıştı işte
Onu şüpheli diye kara listesine almış takip etmeye karar vermişti
Belki de bu çocuk okula giderken gazeteleri alıyor apartmanın bodrumuna atıp kaçıyordu
Hatta belki de atmıyor da okula götürüp satıyordu
Bu imalı gülüşün altında mutlaka bir şey vardı
Bir de çocuğun ‘Neden kapıcıya sormuyorsun abi?’ demesine kızmıştı
Bir dedektife nasıl böyle bir akıl verebilirdi ki küçücük bacağıyla
Zaten kapıcı dairesine de gidecekti Cezmi
Onun demesiyle bilmiyordu ki
Kapıcı da gazetelerden haberi olmadığını söylemiş ardından da Cezmi’ye boş kavanozları çöpe atmamasını kendisine vermesini söylemişti
Eşinin kavanozlardan süs eşyası yaparak satmaya başladığını anlattı sevinerek
Cezmi düşündü belki de gazeteleri alan kapıcının karısıydı
Evinde kullanabilir ya da temizliğe gittiği evlerde cam silmek için gazeteye ihtiyacı olabilirdi
Belki de o gazetelerin oraya öylesine bırakıldığını sanıyordu kadıncağız
Şüpheli sayısı artıyordu ama bugünlük bu kadar araştırma yeterliydi
Evine gitti
Dinlenirken düşünüyordu
Evde bulamadığı o beş dairenin sakinleri acaba evde olup da kapılarını açmamış olabilirler miydi? Tabi ki olabilirlerdi
Kapının deliğinden bakıp kendisini görünce açmamış olanların demek ki korktukları bir şey vardı
Uyandı
Düşünürken uyuyakalmıştı uzandığı yerde
Acıktığını hissetti
Mutfağa gitti
Ayaküstü bir şeyler attı ağzına
Elini cebine attı not defterine bakıp kayıtlarını okudu
O çocuğun gülüşü geldi yine gözlerinin önüne
Hemen inip apartmanın boşluğuna bakmalıydı belki de kayıp gazeteler oradaydı
Saatine baktı akşam olmuştu
Anahtarını alıp çıktı sessiz adımlarla bodruma indi
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster