Yalnız Mesajı Göster

Beydeba - Beydeba Kimdir? Beydeba Eserleri - Beydeba Masalları - Beydeba Hikayeleri

Eski 09-11-2012   #14
Prof. Dr. Sinsi

Beydeba - Beydeba Kimdir? Beydeba Eserleri - Beydeba Masalları - Beydeba Hikayeleri

Ateş Sıcağında Dürüstlük Sınavı

Bir zamanlar Basra’da ormanla kuşatılmış bir ada vardıAda değil sanki bir cenneti burasıYemyeşil ağaçlar…Berrak sular…Kuşlar…Çiçekler…Birbirinden güzel canlılar yaşardı, ormanda İçlerinde birisi vardı ki, oldukça değişiktiKeskin dişleri vardıGüçlü pençesi…

Çok çevikti

Kaplandı bu

Gücü sayesinde ormanın kralı olmuştuSuçluları hemen cezalandırırdı

Haksızlığı önlerdiYoksullara yardım ederdi

Hayvanlar onu hem seviyorlar hem de korkuyorlardıKaplanın miniminnacık bir de yavrusu vardıGözü gibi koruyordu onuOrmanın yönetimini ölünce ona bırakacaktı

Yönetime ilişkin bilgilerle donatmıştı onu

Haklı ile haksızı nasıl ayırdedeceğini öğretmiştiSuçlunun nasıl belirleneceğini…Nasıl cezalandırılacağını…Haklıya hakkının ne şekilde verileceğini…Toplum yararın çalışanın hangi biçimde ödüllendirileceğini…

Her ölümlü gibi Kaplan da göçüp gitti bu dünyadan

Yavru henüz büyümemiştiBabası sağlığında onu ormanın yönetimine getirmemişti

Bu durum, ormanda karışıklığa yol açtıVahşi hayvanlar birbirlerine girdilerHerkes liderlik peşindeydi

Büyük kavgalar olduBirçok hayvan birbirini hırpaladıBazıları öldü

Sonuçta galip çıkan aslan oldu

Dev pençeleriyle herkese korku verdiHiçkimse karşısına çıkamadı

Yavru Kaplan çaresizdiBir süre ortalıkta görünmedi

Kimsenin olmadığı ıssız yerlerde gezindi

Epeyi bir zaman başıboş, serseri gibi dolaştıSonunda pençesi kuvvetlenmiştiOldukça güçlenmiş, dişleri de keskinleşmişti

Gitti, yaşlı kaplanlara danıştıArslana karşı bir harekete girişmek istiyorduYaşlılar deneyimlerini anlattılar…Onu yüreklendirdiler…Fakat herhangi bir eyleme giriştiğinde onu destekleyemeyeceklerini söylediler

Yavru Kaplan, Arslan ‘a bizzat kendisi gitti

Arslan, iyi kalpli biriydi

Kaplan’ı sarayına aldı Yakınında bir görev verdiHer defasında ona güvendiğini belirtiyordu

Günler böyle geçip giderken…

İlginç bir olay oldu

Hava sıcak mı sıcaktı Bunalmıştı herkesUzak bir yerde görülmesi gereken bir iş çıktı

Arslan sarayda düşünceli düşünceli geziyordu

”Bu görevi kime verebilirim? Kim bunun üstesinden gelebilir?” diye koşuşturuyordu

Kaplan içeri girdi

- Sizi bu düşünceye düşüren nedir? diye sordu

Arslan,

- Hava çok sıcak olduğu için kimse görev istemiyor, dedi

Kaplan,

- Havanın sıcak olması göreve koşmaya engel değildir, dedi; izniniz olursa bu işe ben gitmek istiyorum

Arslan çok şaşırdı

”Nasıl olur” diye düşündüKimse gitmek istemezken…Gerçi kaplana güveniyorduOnun bu işi başaracağına da inanıyordu

- Beni çok sevindirdin , dedi

Kaplan hemen davrandıYanına birkaç asker de alarak yola çıktı

Havada ateş sıcaklığı vardıGüneş yeryüzünü ateş yalımı gibi yakıyordu

Epeyi yol aldılar

Artık yürümek imkansızlaşmıştı

Kaplanın yanındakiler daha fazla dayanamayacaklarını söylediler

Biri atıldı,

- Şurada, serin bir yerde dinlensek dönüp gitsek arslanın ne haberi olacak? diyecek oldu

Kaplan kestirip attı:

- Sizler dayanamıyorsanız geri dönün Ben tek başıma devam ederimPadişahımızın bize güvendiğini biliyoruzBu güvene layık olmalıyım

Kaplanın bu sözleri Arslanın kulağına gittiSevincine diyecek yoktuKaplan’a o olaydan sonra önemli görevler verdiEn yakınına aldıHayatı boyunca çok güvendi

Alıntı Yaparak Cevapla