Yalnız Mesajı Göster

Ege Bölgesinin Meşhur Yemekleri Nelerdir? Ege Bölgesinin Yöresel Yemekleri Tarifi

Eski 09-11-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ege Bölgesinin Meşhur Yemekleri Nelerdir? Ege Bölgesinin Yöresel Yemekleri Tarifi



Erol Sezer Türk Yemekleri Kompozisyonu - Ege Bölgesi

Fesleğen Yağı ile Lezzetlendirilmiş Tarhana Çorbası
Malzemeleri
50 gr Köy tarhanası
10 gr soğan
10 gr yeşil biber
1 diş sarımsak
az taze nane
1 cl fesleğen yağı
az tuz
az pul biber
6 cl tavuk suyu
Yapılışı: Tarhana ılık tavuk suyu ile yumuşatılır ve kıvamı açılır Soğan ve sarımsak kavrulur ve biber ilave edilir Az domates pastası veya salça ilave edilir Ilık tavuk suyunda açtığımız tarhanayı ilave ederiz Tadını test ederek servis ederiz
Acılı Karides Salatası

Malzemeleri
80 gr iç karides
20 gr salatalık
10 gr renkli biberler
1/8 adet akdeniz yeşillikleri
¼ adet limon
2 cl zeytin yağ
az toz biber
az tuz
1/20 adet amydanğz
1/20 adet dereotu

Karidesler haşlanarak dereotu, maydanoz, tuz, toz biber, limon suyu,zeytinyağ, renkli biberler, salatalık beraber harmanlanır ve üzerine akdeniz yeşillikleri konur

Otlu Dolama Börek

Malzemeleri
200 gr un
80 gr su
50 cl Sızma zeytinyağı
Az tuz
80 gr Tereyağı
Radika, Turp Otu, Hardal otu, Arapsaçı
80 gr taze soğan
3 -4 diş sarımsak
1 adet yumurta
Kiraz domates
Endüvyen yaprağı
Kırmızı biberli yağ
*Otlar yıkanıp ve süzdürüldükten sonra kaynar tuzlu suda haşlanır Daha sonra bıçak ile çentilir Bir tavada zeytinyağı kızdırılıp sarımsak ve soğan sote edilip otlar eklenir
*Un, su ve tuz beraber yoğrularak kulak memesi kıvamında hamur elde edilir ve erimiş tere yağ ile serpilerek yufka açılır
*Yufkanın iç kısmına bol miktarda tere yağ sürülerek hazırlanan içi ile birlikte sarılır Üzerine tere yağ ve yumurta sürülerek pişirilir
*Pişen börek resimde ki biçimde servis edilir

Çökertme Kebabı

Malzemeleri
100 gr dana bonfilesi
1 adet patates
1 adet domates
1 adet soğan
1 diş sarımsak
40 gr yoğurt
10 gr tere yağ
az tuz
az karabiber
*Soğan ve sarımsak branuaz şekilde doğranarak kavrulur ve kabuğu soyulmuş domates ilave edilir ve biraz su koyarız ve sosun suyunu çekmesini bekleriz
*Patates kabukları soyularak kibrit tabiri ile doğranır ve derin yağda kızartılır Bonfile tatlandırılarak ızgarada kızartılır ve dilimlenir patatesler altta olacak şekilde üzerine sos, onun üzerine et konur ve en son yoğurt gezdirilir Tereyağ yakılır ve üzerine verilir

Alıntı Yaparak Cevapla