Konu
:
Bebeklere Verilen İlk Ek Gıdaların Amacı Nedir? Bebeklere Ek Gıda Nezaman Başlar
Yalnız Mesajı Göster
Bebeklere Verilen İlk Ek Gıdaların Amacı Nedir? Bebeklere Ek Gıda Nezaman Başlar
09-11-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bebeğe ek gıda vermemizin amacı bebeği doyurmaktan çok onu yeni tatlara alıştırmak
Bu nedenle ilk ek gıdaya başlarken bir kaç çay kaşığı ile başlayıp daha sonra arttırarak tam bir öğüne geçilmesi öneriliyor
Uzmanlar bebeği ilk ek gıdaya alıştırmak için şunlara dikkat etmenizi öneriyorlar
İlk püreler yumuşak ve akışkan olmalı
Bu nedenle bir miktar su ile hazırladığınız püreleri sulandırın
Bebek çok açken ek gıda vermek yerine önce onu biraz emzirip sakinleştirin
Bebeğe yedirirken küçük çay kaşığı kullanın
Ek gıdayı öyle yemeği sırasında vermeye çalışın
Bebek gıdası için hazırlanmış kitapları takip ediyorsanız piyasaya yeni bir kitap çıktı
Adı yaşasın mutfakta annem var
Kitaba bakınca gördüm ki yazarda aynı benim oğluma başladığım şekilde ek gıdalara başlanmasını öneriyor ve bunun için basit tarifler veriyor
Bundan yola çıkarak bir kaç tane basit püre tarifi vermek istiyorum
Hazırladığınız pürelerin artan miktarlarını dip frizde saklayıp daha sonra yedirebilirsiniz
Basit Bebek Ek Gıda Tarifleri
Patatesli Havuç Püresi
Bir küçük patatesi buharda yada suda pişirin
İyice ezerek içine bir miktar su katın
Bal Kabağı Püresi
Bal kabağını buharda yada suda pişirerek ezin
Bir miktar su ile sulandırarak yedirin
Brokoli ve Patates Püresi
Brokoliyi ve patatesleri buharda pişirin
(Brokoli daha önce pişer) İkisini iyice ezin yine sulandırarak bebeğinize yedirin
Salçalık Kırmızı Biber ve Patates Püresi
Kırmızı biberi fırın ızgarasında pişirin
Kabuklarını soyun
İyice ezerek sade yada patates ile karıştırıp bebeğinize yedirin
Havuç ve Karnıbahar Püresi
Bir küçük havucu on dakika haşlayın içine bir küçük çiçek şeklinde karnıbahar ilave edin
10 dakika daha haşlayıp iyice ezin
Çeşitli sebzelerle bu şekilde ikili, üçlü kombinasyonlar yapıp bebeğinize yedirebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul