Yalnız Mesajı Göster

Regli Geçikmesinin Nedenleri - Regli Geciktiyse Sebebi Nedir Regli Gecikmeleri Nedeni

Eski 09-11-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Regli Geçikmesinin Nedenleri - Regli Geciktiyse Sebebi Nedir Regli Gecikmeleri Nedeni

Evli kadınlar için olumlu olabilirken genç kızları bunalıma sürükleyen durumsebebi stres, mevsim değişikliği, kullanılan ilaçlar olabildiği gibi pekala hamilelikte olabilirregli bir iki gün geciken kız hemen başlar paranoya yapmaya'aman allahım kesin hamile kaldım' 'bu sefer mahvoldum' gibisinden söylemlerle hem kendini hem erkek arkadaşını yer bitiriröyle fena birşeydir ki olacaksa da stresiniz yüzünden daha da bir gecikirama sonunda bir test uygulamak akla gelir ve tüm streslerden kurtulunurhepimizin sonucunun negatif çıkması dileklerimle

Hormonal bir bozukluktan da kaynaklanabilen, çok uzun sürmesi halinde karında şişkinlik, ruh halinde bozukluk gibi olumsuz etkileri olan, hamile olmadığınız garanti olsa dahi bir doktora gitmenizi gerektiren gecikme

Delirme sebebidirsevdiklerinizden uzak durulması gereken bir durumdursonra yok yere onları kırabilirsiniz
hava değişiminden, stresten,hormonal bozukluklardan ya da gebe kalınması sonucunda gerçekleşir

Erkeğe de oldukça fazla etkileri olan durum

Kolaysa kafada aşağıdaki düşüncelerle uyu;

-aldıralım mı, yoksa aldırmayalım mı
-kızın psikolojisi ne olacak
-kızın kariyeri
-evlenelim mi hemen?
-olası evlilik durumunda ailelerin tepkisi
-ilk hamilelikte çocuk aldırmanın sakıncaları

Ekleme: iş durumundan ayrı çıkılan tatilde sevgilinin reglinin geciktiği öğrenilmiş üç gün hayat yukardaki ve binlerce benzeri düşünce ile kendine zindan edilmişken sevgilinin telefonda "aaa söylemeyi unuttum dün akşam regl oldum" demesine konu olan olaydır

Duygusal çöküntü sevmediklerini sevmeye başlama ağla zırlama sebebidir

Çok da fazla problem edilmemelidiren fazla dokuz ay on gün sürecektir bu gecikme zira

edit: insan fizyolojisi gereği 9 ay 10 gün değil de 3 sene 5 ay mı bu? yanlış mı söyledim? neden eksiliyorsunuz ki?

hat safhada gerginlik demektir

olası nedenlerinden ikisi:

*preven tarzı ertesi gün hapları (1-2 haftaya kadar çıkabilir gecikme)
*aşırı sıcak hava (1 hafta kadar uzaması olasıdır)

hamilelik şüphesi varsa yapılacak en doğru şey, eczanelerde satılan test kitlerini kullanmak değil, hastaneye gidip kanda beta hcg aratmaktır ufak gecikmelerde bile doğru sonuç alınır bu yöntemle

Regl siklusu 21-35 gun arasında olduğu sürece normaldir ortalama 28 gundur 3-4 gun surmesi ve gunde 3 4 ped dolduracak cc de olması standarttır regl gecıkmesınde gebelık testi doğurgan çağdaki kadında ilk bakılması gereken prosedürdendir riskli cinsel ilişkiden 1 hafta sonra kanda, 2 hafta sonra da idrarda pozitif olan test dış gebelik durumunda daha geç pozitifleşir testi pozitif yapan kandaki beta hcg dir bu hormon hergün katlanarak artar lakin bekarken idrar testinde çift çizgi görmek zokayı yutmanız anlamına gelir

cinsel ilişkiye girmeyen bir kızda da oldukça gerilime neden olabilir nitekim rahimde bir kist çıkma ihtimali oldukça yüksektir hemen bir kadın doğumcuya gidilmesi şarttır

sebebi her ne olursa olsun ortalıkta koca bir göbekle gezmeye neden olan durum[*]adınlarda sık görülen olaydır bir çok sebebi olabilir ama halk tarafından en bilinen sebep hamile kalma durumudur ve birçok kadın test e dahi gerek duymadan regl gecikmesiyle kendine gebeyim tehşisi koyar gecikmesinin bile ayrı bi' anormalliği mevcuttur

- arkama bakmama kararı aldım
+ !????
- sen de artık arkamı kollama
+ hayda
- eğer beni arzularsan malum gününde mi diye düşünme
+ aaa
- artık sonuma eklemen de gerekmiyor, ne hale çeksen gelirim
+ obareyyyy
- irregular'ım bundan sonra, zevk, acı, şiddet bekle beni
+ sanırım gecikti
- niye olmuyo!!!!!!!!!!!!
[*]insanın ömründen ömür götüren bir hadisedir[*]yeri geldiğinde erkeğin daha fazla stres yaşadığı döngü stresi[*]evli ve çocuk isteyen bir kadın için ne kadar sevindirici ise bekar ve çocuk istemeyen bir kadın için o kadar kahredici olaydır test yapmaya bile cesaret edilemez ya poztifse diye bu sıkıntıyı yaşamamak için güvenli doğum kontrol yöntemleri kullanılmalıdır[*]geciktiğinin verdiği stres yetmezmiş gibi 3 kat fazla ağrı yaparak bünyeyi çıldırtır[*]regl geciktğinde kız kafayı yemekteyken erkek arkadaş hamile kalma olasılığın milyonda bir demektedir öyledir ama gelde sen bunu kıza anlat buradan regli 3 gün gecikince kıyameti koparan kızlara sesleniyorum, reglimin yirmi gün gecikmişliği var zamanla gecikmenin verdiği stresten dolayı regl daha da gecikmektedir bunun dışında senede bir kere yumurtalıklar geç parçalandığı için böyle bir durum olabiliyor şu anda senede ikinciyi tecrübe etmekteyim, umarım bunun da sebebi yumurtalıkların geç parçalanmasıdır[*]eğer sevgilinizin başına geldiyse insanı delirtebilecek bir olaydır asabileşir , tüm ihtimaller üzerinde durur ve bu ihtimallerin içinde mutlaka siz de varsınızdır regli gelesiye kadar başınızın etini yer , geldiğinde de süt dökmüş kedi misali gibi sırnaşır[*]bizim hanımın başına gelen bahtsızlık tam iki haftadır gecikti, biz de stresi hep beraber yaşadığımızdan bütün belirtiler aynen bende de gözlemlenmeye başladı allah sizi inandırsın dört gündür evde sütyenle geziyorum, bakkala manava çıkamaz oldum[*]belirtileri/yan etkileri hamilelik belirtilerine benzediğinden kafayı yedirten durum[*]stresten olduğunu düşünüyorsanız passiflora şurubu birebirdir[*]yakın tarihte ilişkiye girilmişse ve ortada bir kaza kurşunu riski varsa korkutan, ürkütücü bir hadisedir, ama öyle bir durum söz konusu değilse genelde pek önemsenmez, arada düzensizlikler yaşanabilir ama yine de ihmal etmemek lazım tabi

Alıntı Yaparak Cevapla