Yalnız Mesajı Göster

Çanakkale Savaşları İle İlgili Anılar - Çanakkale Savaşı İle İlgili Geniş Bilgiler

Eski 09-11-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Çanakkale Savaşları İle İlgili Anılar - Çanakkale Savaşı İle İlgili Geniş Bilgiler

Çanakkale Savaşından Bir Anı

Kocadere köyünde büyük bi sargı yeri kuruluyor Kimi Urfalı , kimi Bosnalı , Kimi Adıyamanlı , Kimi Gürünlü, Kimi Halepli
çok sayıda yaralı getiriliyor
Bunlardan biri Lapsekinin Beybaş Köyündendir ve yarası oldukça ağırdırZor nefes alıp vermektedirAlçalıp yükselen göğsünü biraz daha tutabilmek için komutanının elbisesine yapışırNefes alıp vermesi oldukça zorlaşır ama tane tane kelimeler dökülür dudaklarından
"Ölme ihtimalim çok fazla Ben bir pusula yazdımArkadaşıma ulaştırın" Tekrar derin nefes alıp, defalarca yutkunur:
"BenBen köylüm Lapseki'li İbrahim Onbaşından 1 Mecit borç aldıydımKendisini göremedimBelki ölürümÖlürsem
söyleyin hakkını helal etsin"
"Sen merak etme evladım" der Komutanı, kanıyla kırmızıya boyanmış alnını eliyle okşar
Ve az sonra komutanının kollarında şehit olur ve son sözüde
"söyleyin hakkını helal etsin" olur

Aradan fazla zaman geçmez Oraya sürekli yaralılar getiriliyorBunlardan çoğu daha sargı yerine ulaştırılmadan şehit
düşüyor Şehitlerin üzerinden çıkan eşyalar, künyeler komutana ulaştırılıyor İşte yine bir künye ve yine bir pusulaKomutan göz yaşlarını silmeye daha fırsat bulamamıştırPusulayı açar, hıçkırarakokur ve olduğu yere yığılır kalır Ellerini yüzüne kapatır, ne titremesine nede göz yaşlarına engel olamaz

PUSULADAKİ NOT:
"Ben Beybaş Köyünden arkadaşım Halil'e 1 mecit borç verdiydim Kendisi beni göremediBiraz sonra taarruza
kalkacağızBelki ben dönememArkadaşıma söyleyin ben hakkımı helal ettim

Alıntı Yaparak Cevapla