Konu
:
2012 Eş Durumu Tayinleri (Atamaları) Ne Zaman?
Yalnız Mesajı Göster
09-11-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Milli Eğitim Bakanlığından şok bir karar yayınlandı
14 Eylül 2011 tarihli resmi gazetede yayımlanan KHK ( Kanun Hükmünde Kararname ) maddelerine göre bundan sonra eş durumu ve diğer özür durumundan atamalar yalnızca yaz dönemlerinde yapılacak
Yeni kanunun 37
maddesinin 3
bendinde belirtilen ilgili ifade aynen şu şekilde:
“MADDE 37 –
(3) Öğretmenlerin Bakanlıkça belirlenen hizmet bölge veya alanlarında en az üç eğitim öğretim yılı görev yapması esastır
Bunların yer değiştirme suretiyle atamaları her yıl yapılan özür atama plan ve programları çerçevesinde eğitim öğretim faaliyetlerini etkilemeyecek şekilde sonuçlandırılır
Bakanlıkça belirlenen özür gruplarına bağlı yer değiştirmeler ise yaz tatillerinde yapılır
”
Sonuç Olarak ÖZÜR GRUBU YER DEĞİŞTİRMELERİ YAZ TATİLLERİNDE YAPILACAK
Milli Eğitim Bakanı Ömer DİNÇER , son günlerde böylesine radikal bir değişikliğin sinyallerini önceden zaten vermişti
Koltuğu devralır almaz, köklü değişiklikler yapacağını söyleyen Dinçer, öylesine sabırsız davrandı ki Meclisin açılmasını beklemeden ” Kanun Hükmünde Kararname ” çıkarttı
: Amerika Birleşik Devletleri, en az lise mezunu 50 Bin İşçi Alacak
Maaşlar en az 3 Bin Dolar
Ayrıntılar ve Başvuru Formu İçin Tıklayın
Ömer DİNÇER’in önümüzdeki günlerde çok daha radikal değişiklikler yapmasını bekliyoruz
Çünkü bu KHK ne yazık ki henüz yalnızca buzdağının görünen kısmı
Umarız çok fazla öğretmen mağdur edilmez
Bilinen bir gerçek var ki, 2012 Ocak- Şubat döneminde özür durumundan tayin bekleyen binlerce öğretmen vardı
Bu öğretmenlerimizin bir kısmı ağustos dönemi özür durumu atamalarını gün farkıyla kaçıran öğretmenlerimizden oluşmakta, haliyle bu öğretmenlerimiz için 2 yıllık bir sürenin dolması anlamına geliyor bu durum
Bu uygulamaya bir düzenleme getirilmezse 2011 Eylül döneminde göreve başlayan binlerce yeni öğretmenin özür durumundan tayin isteyebilmeleri için, ağustos ayını baz aldığımızda en erken 2013 Ağustosta tayin isteyebilecek olmaları da düşündürücü
Çünkü adaylık kalkmadığından bir sonraki yıla kalma gibi bir durum söz konusu olacaktır
Ayrıca Milli Eğitim Bakanı Ömer DİNÇER’in 16 Eylül 2011 Cuma günü bir televizyon kanalında yaptığı açıklamaya göre özür atamalarının sadece yaz tatillerinde yapılacağı hususundan geri adım atılmayacağını bir kez daha hatırlattı
Bakan’ın yaptığı açıklamaya göre 2012 Ocak-Şubat atamasının olmayacağını anlayabiliriz
eokul-meb
com – 16 Eylül 2011
Öğretmenlerin Özür Grubu Durumu Atamaları 2012 Şubat’ta Yapılacak mı, 2012 Ocak Şubat Dönemi Özür Eş Durumu Ataması Olacak mı, Yeni Yönetmelik Kanuna Göre Özür Eş Sağlık Durumundan Atamalar Sadece Ağustos’ta Yapılacak
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul