Yalnız Mesajı Göster

Çayın Zararları Madde Halinde

Eski 09-11-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çayın Zararları Madde Halinde



Ülkemizde oldukça fazla tüketilen siyah çay* faydaları ve zararları ile yine gündemdeÇayın Zararları nelerdir Son günlerde açıklanan araştırma sonuçlarına göre; günde iki bardak çay tüketmek* kalp krizi sonrası ölüm riskini olduKça azaltıyorÇayın Zararları nelerdir

Araştırmacılar* bu şaşırtıcı sonuç karşısında çayın daha iyi incelenmesi gerektiğini söyleyerek siyah ve yeşil çayda kalbi koruma özelliğine sahip maddeler bulunabileceğini tahmin ettiklerini söyledilerÇayın Zararları nelerdir

Söz konusu çalışma 13 Mayıs’da Amerikan Kalp Birliği Dergisi’nde yayınlandıÇayın Zararları nelerdir Çalışmayı yöneten DrÇayın Zararları nelerdirKenneth Mukamal* sonuçların beklediğinden çok daha şaşırtıcı olduğunu ve çay bitkisinin kalp sağlığı üzerindeki gerçek etkisi* araştırma sonucundan daha az olması durumunda bile* kalp krizinden kurtulmak için hatırısayılır bir fayda yaratabileceğini belirttiÇayın Zararları nelerdir

Çalışmada çay içenler ile çay içmeyenler arasında* kalp krizi sonrası ölüm oranları araştırıldıÇayın Zararları nelerdir Çay tüketimi fazla olanlarda (günde 2 veya daha fazla bardak)* araştırma sonuçlarına göre : çay tüketmeyenlere oranla %44 daha az kalp krizi nedenli ölüm görülüyor; bir haftada 14 bardaktan daha az çay tüketenler ise* hiç tüketmeyenlere oranla kalp krizi sonucunda % 28 daha az ölümle karşılaşıyorlarÇayın Zararları nelerdir Bu geniş çaplı araştırmada* araştırmacılar kalp krizinden sonra hayatta kalan 1900 kişinin* kalp rahatsızlıklarından önceki çay tüketimlerini not alıp bu kişileri 4 yıl boyunca izlemeye devam edeceklerÇayın Zararları nelerdir Araştırmaya katılmış olan doktorlar; denek olarak alınan kişilerin başka bir kalp krizine ya da kalp rahatsızlıklarına daha yatkın olan yüksek risk grubundaki insanlardan seçildiğini belirtiyorlarÇayın Zararları nelerdir

Araştırmacılar flavonoidlerin (bitkilerden elde edilen* besinlerde doğal olarak bulunan antidoksidanlar) kan damarlarını genişleterek kanın vücuttaki dolaşımını daha kolay sağladığını ve böylece kalbi doğal yoldan korumanın mümkün olabildiğini söylüyorlarÇayın Zararları nelerdir Ayrıca flavonoidlerin* LDL kolestrolünün daha kötü bir kolestrol haline dönüşmesini önleyebileceğine dair kanıtlar da sözlerine bulduklarını ekliyorlarÇayın Zararları nelerdir

Kalp krizi sonrası ölümü önlemek için herkesin çay içmeye başlaması mı gerekir?

Doktorlar araştırmaların bitmediğine dikkat çekerek* fazla çay tüketimini henüz tavsiye etmemekle birlikte* kalp krizi geçirmiş olan ve çaydaki kafeinden endişe edenlerin bu konuda korkmasına gerek olmadığını belirtiyorlarÇayın Zararları nelerdir Araştırma yapılırken hastalara ne tür çay (kafeinli* kafeinsiz) tüketikleri ile ilgili soru sorulmamış; çünkü araştırmacılar tüketilen çayın kafeinli ya da kafeinsiz oluşunun* ortaya çıkan bu olumlu sonucu değiştireceğini düşünmüyorlarÇayın Zararları nelerdir Bütün bitki çaylarının farklı özellikler taşıdığı ve bu önemli etkiyi hepsinin yaratamayacağı belirtiliyor; yeşil ve siyah çaydaki kimyasal bileşimin de birbirinden farklı olduğu ve bu nedenle farklı faydalar sağlayabileceği uyarısı yapılıyorÇayın Zararları nelerdir

Bitkilerden yapılan diğer içeceklerin kalp üzerinde faydalı etkileri olabilir mi?

Bitkilerle yapılan siyah bira* şarap ve viskide de flavonoid maddesi bulunur fakat bunların miktarı çayda bulunandan çok daha azdırÇayın Zararları nelerdir Eğer bitkilerin olumlu faydalarından yararlanmak istiyorsanız* katkısız bitki çayları tüketmeniz* alkol içeren bitki içeceklerinden çok daha yararlı olacaktırÇayın Zararları nelerdir Alkol ve bitki özleri içeren bir içecek tüketmeyi düşünürken içerdiği az miktardaki flavonoid maddesinin yararından daha çok* barındırdığı alkol oranı ile uzun vadede karşılaşacağınız sağlık problemlerini göz önünde tutmalısınızÇayın Zararları nelerdir

YEŞİL ÇAY VE KANITLANMIŞ SONUÇLARI

Yeşil çayın yaşlanmayı geciktirdiği* doğal kafeini ile rahatlık sağladığı; yapılan araştırmalar sonucunda bilinen özelliklerindendirÇayın Zararları nelerdir Yeşil çayın kanser olasılığını azalttığı belirtiliyorÇayın Zararları nelerdir Yapılan farklı araştırmalara göre bunun nedeni; yeşil çayın kolesterol ve yağ değerleri üzerindeki olumlu etkisi* tansiyonu düzenlemesi ve damar sertliğini önlemesi olarak açıklanıyorÇayın Zararları nelerdir

Ülkemizde yapılan bir araştırmaya göre; Polifenoller* polisakkaritler ve değişik vitaminler içeren Yeşil Çay`ın yemek borusu kanserini erkeklerde yüzde 57* kadınlarda ise yüzde 60 oranında önlediği bildirildiÇayın Zararları nelerdir

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği bölümü öğretim üyesi YrdÇayın Zararları nelerdirDoçÇayın Zararları nelerdir DrÇayın Zararları nelerdir Hayri Çoşkun* yeşil çay`ın* oksidasyon olmaması için toplandıktan sonra ezilme gibi işlemlerden korunduğunu* böylece doğal bileşenleri ve aromasının da korunduğunu belirtiyorÇayın Zararları nelerdir

Coşkun* Yeşil Çay`ın değişik kanser risklerini azalttığını* kan kolestrol seviyesini düşürdüğünü* yaşlanmayı geciktirerek değişik bakterilerin gelişmesini engellediğini kaydederek* ``Ultra viole ışınlarının deride kanser ve buruşukluklara neden olduğu bilinmektedirÇayın Zararları nelerdir Yeşil çayın ise bu tür deri hastalıklarını koruyucu özelliği vardırÇayın Zararları nelerdir Sigara dumanında potansiyel kanser yapıcı madde olan NNK* akciğer kanserine neden olmakta* Yeşil çayın bu hastalığa karşı koruyucu etkisi bulunmaktadır`` diye ekliyorÇayın Zararları nelerdir

SİYAH ÇAY VE KANITLANMIŞ SONUÇLARI

Chicago’da yapılan araştırmanın sonucuna göre; Siyah çay kalp hastalarında damar sağlığını korumaktaÇayın Zararları nelerdir Amerikan Kalp Derneği`nin ``Circulation Journal`` adlı yayın organında yer alan araştırmaya göre* daha önce kalp sağlığında olumlu etkisi belirlenen siyah çayda* siyah üzüm* greyfurt suyu* soğan ve kırmızı şaraptaki flavonoid maddesi* yüksek oranda bulunuyorÇayın Zararları nelerdir

‘Flavonoid`in* kötü kolesterolün (LDL) yol açtığı oksidasyon durumunu ve damar cidarlarının kalınlaşmasını önlediğini kaydeden uzmanlar* bu etkinin ancak çok miktarda flavonoid özü alınmasıyla kendini gösterdiğine dikkati çekiyorlarÇayın Zararları nelerdir

Alıntı Yaparak Cevapla