Konu
:
Sbs Tercihleri Nasıl Yapılır? Sbs (Seviye Belirleme Sınavı) Tercihi Nasıl Yapılır?
Yalnız Mesajı Göster
Sbs Tercihleri Nasıl Yapılır? Sbs (Seviye Belirleme Sınavı) Tercihi Nasıl Yapılır?
09-11-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sbs Tercihleri Nasıl Yapılır? SBS (Seviye Belirleme Sınavı) Tercihi Nasıl Yapılır?
Sbs Tercihleri Nasıl Yapılır? SBS (Seviye Belirleme Sınavı) Tercihi Nasıl Yapılır?
SBS Lise Tercihleri Nasıl Yapılacak 2011
sbs lise yerleştirme
sbs yerleştirme nasıl yapılır
Öğrenci velisi tarafından yerleştirme işlemleri için tercihler 08-20 Temmuz 2011 tarihleriarasında en fazla 12 (on iki) tercih olmak üzere
T
C
Millî Eğitim Bakanlığı
,
Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi
veya
https://e-okul
meb
gov
tr
internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerindeki okulların tercih kodlarına göre bireysel olarak yapılacaktır
Bireysel tercih yapamayanlar için okul müdürlüğü, tercih işlemlerini öğrenci velisi adına velinin doldurup imzalayarak verdiği Ek-1’deki “Yerleştirme İşlemi Tercih Ön Çalışma Formu”na bağlı kalarak veli adına yapacaktır
Tercihler okul müdürlüğü tarafından elektronik olarak onaylanacaktır
Tercihlerle ilgili varsa her türlü düzeltme elektronik onaylamadan önce yapılacaktır
Onaylama işlemi yapıldığı anda öğrencinin tercih işlemi tamamlanmış olacak, aksi takdirde öğrenci tercih yapmamış sayılacaktır
Tercihlerin elektronik ortamda hatasız, eksiksiz olarak tercih ve yerleştirme e-kılavuzuna uygun doldurulması gerekmektedir
Tercih listesinden öğrenci velisi, onay işleminden ise okul müdürlüğü ile veli birlikte sorumlu olacaktır
Elektronik ortamda onaylanan “Tercih Başvuru Bilgileri Formu”nun yazıcıdan 2(iki) nüsha çıktısı alınarak okul müdürlüğü yetkilisi ile veli tarafından imzalandıktan sonra 1(bir) nüshası okulda saklanacak ve 1(bir) nüshası imza karşılığı veliye verilecektir
Tercih ve yerleştirme ile ilgili tüm işlem ve bilgilendirmeler
T
C
Millî Eğitim Bakanlığı
,
Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi
ile
https://e-okul
meb
gov
tr
adreslerindeki veli bilgilendirme sisteminden sürekli olarak yapılacaktır
Okulların kayıt-kabul ve nakil işlemleriyle ilgili bilgiler bu kılavuzun II
bölümünde açıklanmaktadır
Tercih işlemleri için bu bölümün dikkatlice incelenmesi gerekmektedir
Tercih başvurusu sadece 1 (bir) kez yapılacağından ve başvuru işleminden sonra değiştirilemeyeceğinden öncelik sırasına ve bir önceki yıl okul taban puanlarına dikkat edilerek yapılmalıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul