09-11-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kahvaltıda Ne Yenmeli
Kahvaltıda Ne Yenmeli
Kahvaltıda Ne Yenmeli
*kahvaltı sırasında mutlaka maydonoz,tere roka,havuç gibi sebzeleri tüketin
*1 adet haşlanmış patates yiyin
*yediğiniz her şeyin içine limon sıkarak tüketin
*doğal olarak üretilmiş müsli tüketin Müslinin içine süt değil portakal suyu koyun İçine 1 kaşık bal ilave ederek tatlandırın çocuklarında enerjisini yükseltir sınava gierecek çocukalrın zihin açıklığına faydalı olur
*peynirin keçi peynir olanını ve kaynatılarak üretilmiş olanını tercih edin
*salam,sosis,sucuk gibi ürünlerin,doğal yetiştirilmiş,kuzu yada keçi etinden üretilmiş olanını yiyin
*kahvaltıda siyah çay yerine yeşil çay,kekik çayı yada bitki çayı tüketin Siyah çaydaki tanen maddesi özellikle çocuklarda demir eksikliğine neden olur ve vücudun bağışıklık sisteminin zayıflamasına neden olur
*kepeği alınmamış ekmek ve pirinç tüketin
*ceviz,fındık,badem,çekirdekli kuru üzüm,1 adet yumurta gibi ürünlerden özellikle çocuklara mutlaka yedirilmeli
*kahvaltıda ökse otu tüketmek çok faydalıdır
*pestil,dut gibi doğal ve organik olarak hazırlanmış yiyecekler yiyin
*turpu öğlen ve akşam yemekleri sırasında üzerine limon sıkarak yiyin
*yağda kızartılmış patates ve yağda kavrulmuş başka ürünleri yemeyin ve yedirmeyin Çünkü yanmış yağ kansorejendir
*yemekler sırasında karbonhidratla proteini karıştırmayın Etle-pilav,etle-patates bir arada tüketilmez Hele ki yemeklerin hemen ardından şerbetli ve ağır tatlılar tüketenler şevkat tokatını yerler tatlılar ya yemekten önce yenmeli ya da yemeklerden 1 saat sonra tüketilmelidir
*her yemeğin ardından çay yerine mutlaka kahve için
|
|
|