Yalnız Mesajı Göster

Öğretmenler Günü Konuşma Metni 24 Kasım Öğretmenler Günü Konuşma Metni Öğretmenler

Eski 09-11-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi

Öğretmenler Günü Konuşma Metni 24 Kasım Öğretmenler Günü Konuşma Metni Öğretmenler

24 Kasım Emekli Öğretmenler Adına Hazırlanmış Konuşmalar

Aşağıdaki konuşma, emekli öğretmen Mehmet Çetiner’in 24 Kasım 1999 Öğretmenler Günü kutlama programında yaptığı konuşmadır

Sayın Kaymakamım, Saygıdeğer Misafirler, Değerli Öğretmen Arkadaşlar, Sevgili Öğrenciler,

24 Kasım Öğretmenler Günü’müzün 18 yılını kutluyoruz Yüce Türk Milletine ve tüm öğretmenler camiamıza hayırlı, uğurlu ve kutlu olsun

Bugün, büyük önder, yüce insan, dahi kurtarıcı ve Başöğretmen Mustafa Kemâl Atatürk’ün 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenlik unvanını kabul buyurdukları gündür

Bugün Başöğretmen Atatürk’ün doğumunun 100 Yılı olan 1981 tarihinde 24 Kasım Öğretmenler Günü olarak kabul edilmiştir O tarihten itibaren kutluyoruz Nice 24 Kasımlar diliyorum

Cumhuriyetimizin 75 yıl dönümünü kutladığımız bu yıl, Öğretmenler Günü’müzü daha büyük bir coşkuyla kutluyoruz

Değerli konuklar, muhterem arkadaşlarım,

Öğretmenlik, sabır isteyen bir meslektir Her zaman yapıcı, üretici, verimli ve sevgi dolu olmak zorundadır Nasıl ki bir genç kız göz nuru, el emeği ile ilmek ilmek, düğüm düğüm el işini nakşediyor-sa, öğretmen de bu şekilde işleyen, davranışlarını müspet yönde değiştiren insandır

Öğretmen, öğrencinin ve okulun, şüphe yok ki Türk Milletinin geleceğidir Öğretmenini toplumumuzda saygınlığını ve değerini her zaman koruyacağına inanıyorum

İlim öğrenmek her insanın hayatında önemli bir hedeftir Bu hedefin gerçekleşmesin de eğitimci, öğretici ve rehber olarak öğretmen en etken ögedir

Öğretmenliğin önemini Başöğretmen Atatürk: “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir” özdeyişi ile belirtmiştir Yine Hz Ali: “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” sözü, öğretmenin toplum hayatındaki yerini ve önemini açıklamaktadır

İlmin önemi üzerine, büyük önderimiz Başöğretmen Atatürk: “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir” özdeyişi ile; halk ozanı Yunus Emre:

“İlim ilim bilmektir,
İlim kendin bilmektir,
Sen kendini bilmezsin,
Bu nice okumaktır?”

dörtlüğü ile; büyük düşünür Hacı Bektaşi Veli ise: “Karanlığı aydınlatan ilimdir” sözleri ile ilmin önemini belirtmişlerdir

Biz, Cumhuriyetçi Türk öğretmenleri, ilim ve irfan ordusunun mensupları olmaktan, milletimi-zin çağdaş ve uygar bir şekilde gelişmesine hizmet etmekten mutluluk ve gurur duymaktayız

Büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemâl Atatürk’ün inkılâp ve ilkelerini benimseyip, direktifleri doğrultusunda görevimizi yerine getirdiğimize inanıyoruz Vatanımızın en ücra köşelerinde Şanlı Bay-rağımızı dalgalandırmaktan ve kutsal görevimizi yerine getirmekten, hiçbir güçlük caydıramaz ve alıkoyamaz

Gençliğe güven veren öğretmenin dileği,
Gözündeki pırıltı, içindeki alevdir
Sevgiler doruğunda kutsallaşan emeği,
Atatürk bilinciyle yüklendiği görevdir

Atatürk’ün izinde yürümektir andımız,
Biz irfan ordusuyuz, öğretmendir adımız

Bu dizelerle konuşmama son verirken, ebediyete intikâl etmiş Başöğretmen Atatürk ve bütün öğretmenlerimizin manevi huzurunda saygıyla eğiliyor, Canab-ı Hakk’tan rahmet diliyorum Çalışmakta olan öğretmen arkadaşlarımıza başarılar ve emekli öğretmenlerimize de sağlıklı, uzun ömürler dileklerimle saygılar sunarım

Mehmet ÇETİNER
Ürgüp Atatürk İlköğretim Okulu Sınıf Öğretmeni

Alıntı Yaparak Cevapla