Yalnız Mesajı Göster

Acil Ve İlk Yardım Nedir? Nasıl Yapılır? Önemi, Malzemeleri Ve Çantası

Eski 09-11-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi

Acil Ve İlk Yardım Nedir? Nasıl Yapılır? Önemi, Malzemeleri Ve Çantası

Acil Ve İlkyardım Nedir

Bir kaza sonrası yada hayati tehlike söz konusu olduğu durumlarda sağlık görevlilerinin müdahalesi olana kadar insan hayatının kurtulması veya kaza geçiren kişinin durumunun kötüleşmesini önleyebilmek için ilaç kullanılmadan yapılan müdahalelere ilkyardım adı verilmektedir

Belli bir eğitim alan ve insan vücuduna müdahale edebilme konusunda yasalar ile yetkilendirilen kişilerin yaptığı bu uygulamalar ilaçlı müdahalelere acil tedavi adı verilmektedir ve ilkyardım ile karıştırılmamalıdır İlkyardım eğitimi alan kişi sağlık personeli değildir

İlkyardım konusu bir kaza sırasında yada yaşamı tehlikeye düşüren durumlarda uygulanan bir uygulamadır Bu durumda nasıl davranılması gerektiğini normal insanlar bir tarafa Türkiye'de itfaiye, sivil savunma, eğitim, emniyet, sanayi ve ulaşım alanında çalışan insanlarda yeteri kadar malesef bilmemektedir

Az miktarda insanın katıldığı ilk yardım kursları nitelik açısından çoğu zaman yetersiz kalmaktadır Sürücü kursları, görsel ve yazılı medya aracılığı ile geniş bir kesime ulaşan ilkyardım farklı mesajlarlar anlamlı fayda sağlayabilmek birçok taraji komik örnek durumlar ile sonuçlanabilmektedir

Alıntı Yaparak Cevapla