Yalnız Mesajı Göster

E V Tatlıları - Evde Tatlı Yapımı - Ev Tatlı Tarifleri -Sütlü Tatlıları Tarifi

Eski 09-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

E V Tatlıları - Evde Tatlı Yapımı - Ev Tatlı Tarifleri -Sütlü Tatlıları Tarifi



E V Tatlıları - Evde Tatlı Yapımı - Ev Tatlı Tarifleri -Sütlü Tatlıları Tarifi
E V Tatlıları - Evde Tatlı Yapımı - Ev Tatlı Tarifleri -Sütlü Tatlıları Tarifi
İRMİKLİ PUDİNG

Malzemeler:
4 su bardağı süt
6 çorba kaşığı irmik
1 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı limon suyu

TARİFİ:
Sütü orta boy bir tencerede kaynatınAteşin altını kısın ve irmiği ilave ederek 20 dakika karıştırarak pişirinşekeri, tereyağını ve limon suyunu ekleyerek 2 dakika daha pişirin ve ateşten alınİrmikli pudingi toprak veya cam kaselere paylaştırarak fırına verin ve üzeri renk alıncaya kadar fırında tutunFırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakınServis anına kadar buzdolabında sakladıktan sonra toz antep fıstığı ile servis ederseniz daha iyi sonuç alabilirsinizAfiyet olsun

SÜTLÜ İRMİK TATLISI



Malzemeler:
1 litre süt
8 yemek kaşığı irmik
12 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
5-6 sauyer(kedidili) bisküvisi
140 gr beyaz çikolata (veya ceviz, fındık, meyve sosu, vb)

TARİFİ:
Derin bir tencereye 1 lt sütü, 8 yemek kaşığı irmiği, 12 yemek kaşığı toz şekeri ve 1 paket vanilyayı koyup orta hararetli ateşte karıştırarak pişirin karışım muhallebi kıvamına gelip kaynamaya başlayınca altını kapatın Muhallebinin şekerini kontrol edin, az gelirse biraz daha ekleyin ve mikserle birkaç dakika karıştırınBisküvileri üçe bölün kuplara birkaç parça bisküvi koyun üzerlerine birer kaşık tatlı ekleyin kalan tatlıya kakao ekleyip iyice karıştırın kakaolu karışımdan birer kaşık alıp kuplara ilave edinBeyaz çikolatayı rendeleyin (yada küçük parçalara ayırın) kakaolu tatlının üzerini kaplayacak şekilde serpin

PORTAKALLI VANİLYALI KUP



Malzemeler:
2 paket vanilyalı puding
2,5 su bardağı portakal suyu
2,5 su bardağı süt
4-5 kakaolu bisküvi (arzuya göre)
2 yemek kaşığı fındık kırığı

TARİFİ:
1 paket vanilyalı pudingi 2,5 su bardağı portakal suyu ile pişirin Diğer pudingi de 2,5 su bardağı süt ile pişirinSüt ile pişirdiğiniz pudingi dilerseniz biraz soğutup içine bisküvi kırıklarını ve fındıkları ilave edin Kuplara birer kepçe vanilyalı puding koyun Üzerlerine birer kepçe portakallı puding dökün Katları bu şekilde tamamlayın Eğer baton kalıp kullanıyorsanız kalıbınıza portakallı pudingi dökün Üzerine vanilyalı pudingi yayın Buzdolabında en az 3 saat bekletin Kalıbı ters çevirin, dilimleyerek servis yapın

TRAMİSU



Malzemeler:
1 adet hazır kakaolu kek
1 çay bardağı nescafe
½ çay bardağı tozşeker
1 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı kakao

Kreması için :
1 çay bardağı tozşeker
1 adet yumurta
1/2 çay bardağı un
1 litre süt
200 gr labne peyniri

TARİFİ:
Nescafe ve tozşekeri bir bardak sıcak suya ilave edip karıştırın Hazır keki, enlemesine iki parçaya kesin Hazırladığınız nescefeli karışımla kekin her parçasını ıslatın Krema için ; süt, şeker, un ve yumurtayı iyice karıştırın Orta ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirin Ocağı kapatın ve labne peynirini ekleyin Pürüzsüz bir karışım elde edinceye kadar mikserle çırpın Hazırladığınız kremanın yarısını ılıkken kek parçalarından birinin üzerine sürün Diğer keki üzerine kapatıp, kalan kremayı üzerine sürün Kakao ve kalan nescafe ile süsleyerek soğumaya bırakın Soğuduktan sonra dilediğiniz zaman servise sunun


Alıntı Yaparak Cevapla