09-11-2012
|
#2
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
E V Tatlıları - Evde Tatlı Yapımı - Ev Tatlı Tarifleri -Sütlü Tatlıları Tarifi
ÇİKOLATA SOSLU MUHALLEBİ

Malzemeler:
Muhallebi:
1 kg süt
3 Türk kahvesi fincanı toz şeker
2,5 Türk kahvesi fincanı un
1 paket vanilya
Çikolata sosu:
1 paket Dr Oetker toz çikolata sosu
2 su bardağı süt
Süslemek için:
Hindistan cevizi
Ceviz ya da fındık içi (ezilmiş)
TARİFİ:
Sütü, şekeri ve unu bir tencerede mikserle karıştırın, sonra ocağa koyun: önce kuvvetli, sonra kısık ateşte, sürekli karıştırarak, koyulaşıncaya kadar pişirin Ocağı kapatın, ılınmaya bırakın Ilınınca vanilyayı ilave edin, karıştırın Süt ve çikolata sosunu bir tencerede, kısık ateşte, sos koyulaşana kadar pişirin, ateşi kapatın ve ılınmaya bırakın Servis için kullanacağınız kase ya da cam kadehlere önce muhallebiden koyun (ılıkken): bırakın böyle soğusun Sonra üstüne çikolatalı sostan dökün ve servis yapın İsterseniz üstünü hindistan cevizi ya da ezilmiş ceviz içi ya da fındık içiyle süsleyebilirsiniz
GÜLLAÇ

Malzemeler:
250 gr güllaç ( 10 yaprak)
Güllacı ısıtmak için:
3 su bardağı ılık su
1 tepeleme su bardağı tozşeker
2 yemek kaşığı gülsuyu
İçi:
250 gr kavrulmuş fındık 3/4 su bardağı tozşeker
Üstü için:
3 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
1 küçük kahve fincanı gülsuyu
TARİFİ:
Yuvarlak bir tepside şekeri ılık suyla eritin Güllaçların kenarındaki bulunan sertlikleri kesip çıkartın Teker teker şekerli suya bastırıp dörde katlayarak küçük bir kaseye yerleştirin Ortasına dövülmüş ve şeker karıştırılmış fındıktan 1,5-2 yemek kaşığı koyup bohça gibi kapatın Güllaçların kapatılan yüzünü alta getirerek kenarlı servis tabağına yerleştirin ve kalan şurubu da üzerine dökün Sütle şekeri kaynatın ve içine gülsuyu katıp soğutun Sütü güllaçların üzerine gezdirin Üstü kapalı olarak 1-2 saat bekletin
CEVİZLİ GÜLLAÇ

Malzemeler:
10 yaprak güllaç
250 gr ceviz içi
3 bardak süt ( güllaçları ıslatmak için)
Şurubu:
2,5 su bardağı tozşeker
3 bardak su
1 kahve fincanı gülsuyu
TARİFİ:
Kaynatılmış ılık sütü bir tepsiye koyun Güllaçların kenarındaki sert kısımları kesip çıkartın Ortalarından keserek iki parçaya ayırın Yarım güllaçları teker teker süte batırıp ikiye katlayarak küçük bir kasenin içine yerleştirin Ortasına 1,5 yemek kaşığı ince çekilmiş ceviz koyup kenarlarını ortaya doğru toplayın; alta çevirerek servis tabağına çıkartın Kalan sütü de üzerine dökün Şekerle suyu iki taşım kaynatın Gülsuyu katıp soğutun Şurubu güllaçların üzerine boşaltıp 1-2 saat kabarmasını bekleyin
FIRIN SÜTLAÇ

Malzemeler:
½ bardak pirinç,
4 bardak süt,
1 bardak tozşeker,
½ çay kaşığı damla sakızı,
1 çorba kaşığı mısır nişastası,
2 yumurta sarısı,
2 bardak su,
1 paket vanilya
TARİFİ:
Pirinci 1,5 bardak su ile kapağı kapalı olarak kısık ateşte, çok yumuşamasına izin vermeden pişirin Suyunu tamamen çektikten sonra süt, şeker ve damla sakızını ekleyip 10 dakika daha kaynatın Nişastayı, yumurta sarıları ve ½ bardak su ile ezin Birkaç kaşık süt alarak nişastalı karışıma yedirin Daha sonra nişastalı karışımı kaynamakta olan süte katın ve 2 dakika daha pişirip ateşten alın Vanilyayı ekleyin Sütlacı fırınlamak için küçük kaplara bölün Biraz soğutup kaymak tutması için bekletin Fırının ızgarasını ısıtıp sütlaç kaplarını içi üçte birine kadar sycak su koyulmuş fırın tepsisine oturtun Böylece fırının sıcaklığı ile sütlacınızın fazla katılaşmasını önlemiş olursunuz Sütlacın üzeri esmerleşinceye kadar fırında pişirin Soğuduktan sonra servis yapın
KEŞKÜL

Malzemeler:
4 su bardağı süt,
1,5 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı pirinç unu,
1 paket vanilya,
1 çay bardağı badem,
1 çay bardağı hindistan cevizi
TARİFİ:
Bademleri haşyayıp kabuklarını soyun Hindistan cevizi ile robotta iyice karıştırın Pirinç unu ve toz şekeri tencerede karıştırın Sütü yavaş yavaş ilave edin Bademli karışımı ekleyin Muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirin Vanilyayı ekleyip ocaktan alın Kaselere boşaltın
|
|
|
|