Yalnız Mesajı Göster

E V Tatlıları - Evde Tatlı Yapımı - Ev Tatlı Tarifleri -Sütlü Tatlıları Tarifi

Eski 09-11-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

E V Tatlıları - Evde Tatlı Yapımı - Ev Tatlı Tarifleri -Sütlü Tatlıları Tarifi





Malzemeler :
300gr kadayıf
6 yemek kaşığı toz şeker
5 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı doğranmış ceviz
1kg süt
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 türk kahvesi fincanı toz şeker

2 türk kahvesi fincanı toz şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
1 küçük paket (süt paketinde) krema

Tel kadayıfın hepsini parçalayarak tencereye koyun İçine yağı, şekeri lave edip orta harlı ateşte sürekli karıştırarak kavurun Pembe hale gelince cevizi ekleyin Ateşten alıp soğutun
Muhallebi için ;
Krema hariç tüm malzemeyi muhallebi gibi pişirip soğutun Soğuduktan sonra içine kremayı ekleyip mikserle karıştırın Kadayıfın yarısını büyük dikdörtgen borcama serin Üzerine muhallebiyi yayın Kalan kadayıfı da serin Servis yapabilirsiniz

VİŞNELİ İRMİK TATLISI

Malzemeler :

4 su bardağı süt
1 subardağı irmik
300 gr vişne
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 su bardağı krema
Tarifi
4 su bardağı sütü tencereye dökün Üzerine 1 paket vanilya, 15 su bardağı toz şeker, 1 paket vanilya, 1 su bardağı irmiği ekleyip karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin
Koyulaştıktan sonra kremayı ekleyin ve taşıncaya kadar kaynatın Vişneleri tabaklara yerleştirin ve kaynayan tatlıyı tabaklara dökün daha sonra tabakları soğuyana kadar buzdolabında saklayın Buzdolabında hazır hale gelen tatlıları servis tabaklarına ters çevirip servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla