Konu
:
E V Tatlıları - Evde Tatlı Yapımı - Ev Tatlı Tarifleri -Sütlü Tatlıları Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
E V Tatlıları - Evde Tatlı Yapımı - Ev Tatlı Tarifleri -Sütlü Tatlıları Tarifi
09-11-2012
#
4
Prof. Dr. Sinsi
E V Tatlıları - Evde Tatlı Yapımı - Ev Tatlı Tarifleri -Sütlü Tatlıları Tarifi
Malzemeler :
300gr kadayıf
6 yemek kaşığı toz şeker
5 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı doğranmış ceviz
1kg süt
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 türk kahvesi fincanı toz şeker
2 türk kahvesi fincanı toz şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
1 küçük paket (süt paketinde) krema
Tel kadayıfın hepsini parçalayarak tencereye koyun
İçine yağı, şekeri lave edip orta harlı ateşte sürekli karıştırarak kavurun
Pembe hale gelince cevizi ekleyin
Ateşten alıp soğutun
Muhallebi için ;
Krema hariç tüm malzemeyi muhallebi gibi pişirip soğutun
Soğuduktan sonra içine kremayı ekleyip mikserle karıştırın
Kadayıfın yarısını büyük dikdörtgen borcama serin
Üzerine muhallebiyi yayın
Kalan kadayıfı da serin
Servis yapabilirsiniz
VİŞNELİ İRMİK TATLISI
Malzemeler :
4 su bardağı süt
1 subardağı irmik
300 gr vişne
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 su bardağı krema
Tarifi
4 su bardağı sütü tencereye dökün
Üzerine 1 paket vanilya, 1
5 su bardağı toz şeker, 1 paket vanilya, 1 su bardağı irmiği ekleyip karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin
Koyulaştıktan sonra kremayı ekleyin ve taşıncaya kadar kaynatın
Vişneleri tabaklara yerleştirin ve kaynayan tatlıyı tabaklara dökün daha sonra tabakları soğuyana kadar buzdolabında saklayın
Buzdolabında hazır hale gelen tatlıları servis tabaklarına ters çevirip servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul