Yalnız Mesajı Göster

Cezayir Bağımsızlık Savaşı / Cezayir Bağımsızlık Savaşı Hakkında

Eski 09-10-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Cezayir Bağımsızlık Savaşı / Cezayir Bağımsızlık Savaşı Hakkında

Bir vakıa anlatılır:
"Cezayirli bir genç tutuklanır,fransız garnizonundaki karakola sevkinin ardından gence sorulur:
"-Nerelisin?"
"Fransız!"
"Olamazsın sen kara tenlisin"
"Evet ama fransız olmasaydım fransızca konuşur muydum?(!)"
Cezayirdeki asimilasyon kampanyası günümüzde sn bulmuş sayılsa da devletler bazında yayılarak devam ediyor

Abdülhamid bin Badis'e derlemede yer vermiştim, kendisi Ulema Cemiyeti kurucusuydu (1931)
Bu cemiyet İslamcı kimliğine rağmen hiç de bağnaz bir tavır sergilememiştir
Badis'in 1941'de vefat etmesi ulusal kurtuluş mücadelesini geçici olarak zayıf düşürmüşse de O bu yolda Cezayirli Müslümanların akıllarında ve kalplerindeki öncülüğünü hiç yitirmemiştir
Badis; Ata hakkında yazdıklarıyla aslında ülkemizdeki gericilerin ikiyüzlü konumlarını da berraklaştırmış, bizlerin önüne koymuş olmuyor mu?

Ülkemizin açmazı aslında İslam-BAĞNAZLIK arasındaki uççurumu farketmemektir bu nedenle (türkiyedeki konuyla ilgili cehalet nedeniyle) dünyanın dört bir tarafındaki islami kurtuluş,yükseliş,direniş vs örgütlerini ham softa kaba yobaz dairesinde kalıplandırma ve tasnif yoluna gidilmektedirAslında İslam mahut bölgelerdeki insanların son dayanağıdır Milliyet fikri bu bölgelerde-filistin örneğinde olduğu üzere- sona ermiş,çıkar;şenaat ve necaset dolu dünyanın tek temiz ipi islam kalmıştır Ülkemizdeki aşırı laisist akım kendi antitezini beraberinde getirmiş ve radikal islam adiyle anılan,lakin esamesinin dahi var olmadığı bir düzen teşekkül etmiştirOysa demokrasinin gerekleri Atatürk ve diğer mütefekkir(efkar sahipleri)nin koyduğu ilkeler veçhile yerine getirilse bu ant,tez doğmazdı Aslında sönük,cılız ve toparlanması imkansız bu teşekkülün korkulacak yanından ziyade gülünecek yanları vardır İslamın taasubu men ettiği birçok ayet ve hadiste zikredillmiştirBuna rağmen islam kisvesi altında bütün mütedeyyinlere giydirilmeye çalışılan bu şenaat kostümü gerçek müminlere dar gelmektedir ve yırtılmaya mahkumdur

Alıntı Yaparak Cevapla