Konu
:
Bozkurt Duruşu
Yalnız Mesajı Göster
Bozkurt Duruşu
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bozkurt Duruşu
Bozkurt Duruşu
Türk insanı olarak çok üstün hasletlerimizin yanında çok önemli eksikliklerimiz de olmuştur
Bu eksikliklerimizin başında TÜRK DİLİ''ni koruyup, geliştirip yarınlara taşıyamamak ve o kadar çok tarihi olay yaratmamıza rağmen tarihimizi yazamanıak
Selçuklular döneminde eğitim öğretim dilinin Farsça olması ile başlayan dil kaybımız Cumhuriyet dönemine kadar sürmüştür
Yüzyıllar boyu egemenliğimiz altında yaşayan hiçbir ülkeye kendi dilimizi öğretememişiz
Bin iki yüz yıl boyunca Türk coğrafyasında bizim hakimiyetimiz alanında yaşayan Suriye''de bugün hiç kimse Türkçe konuşamıyor ama, çok kısa bir süre Fransa''ya bağlı kalmasına rağen bugün hemen herkes Fransızca konuşabilmektedir
Bir başka örneği Cezayir''de de görebiliriz
Arabistan''da günlük Arapça gazetelerin yanında bir de ingilizce gazete çıkar ve hemen hemen her Arap İngilizce konuşur
Araştırmacı yazar-şair dostum Nalı Çağlar işte bu eksikliklerimizin bilincinde olduğu ve yüreği Türkçe vurduğu içindir ki, yazdığı şiirlerde Güzel Türkçemizin dışında sözcük kullanmamaya büyük özen göstermiştir
Dilin milliyet olduğu şuuru içerisinde ve düşlerini dahi Türkçe gören Turan Ülküsü''nün yılmaz savaşçısı dostumun daha büyük başarılara imza atacağına inanıyorum
Ve kendisini tüm yüreğimle kutluyorum
Dursun ELMAS
Ürünün Resimleri:
Piyasa Fiyatı - 09
09
2012
haber ver
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul