Konu
:
Koca Pişirme Rehberi
Yalnız Mesajı Göster
Koca Pişirme Rehberi
05-25-2007
#
1
Ergenekon
Koca Pişirme Rehberi
Kocaların çoğu pişirilme sürecinde "yanlış işlem" gördüklerinden yumuşaklıklarını ve iyi niteliklerini kaybederek bozulurlar
Gerçek odur ki, bazı kadınlar onları sıcak suda haşlayarak, bazıları ilgisizlikleriyle dondurarak, bazılarıda basıp, ezip turşusunu kurarak ve yine kimileri de savurganca harcayarak bozulmalarına neden olurlar
Özenilerek hazırlanan her kocanın iyi ve yumuşak olacağı söylenemez
Ancak iyi pişirilenin gerçekten tadına doyum olmaz
Koca şeçiminde ne lüferin alımındaki gümüş pırıltısı, ne barbunyanın altın yaldız görünümü geçerlidir
Bunun içın çarşı pazar dolaşmaya da gerek yoktur
Genellikle en iyileri kapınızın önüne gelenlerdir
Beğeninin kişisel olduğunu düşünerek koca seçimini yalnızca kendiniz yapınız
Kendiniz sabırla pişiremeyecekseniz almaktan vazgeçiniz
Kocayı pişirmek için en iyisi porselen bir kap ise de, elinizde toprak çanaktan başkası yoksa özenle kullanıldığında aynı işi görebilir
Kocalar da karides ve istakoz gibi canlı pişirilirler
Bazen pişerken tencerenin dışına taşıp yanabilir yada kenarları sertleşerek kabuk tutabilirler
Onları tencerelerinde tutmak için "görev duygusu" adlı zayıf iplikten çok "huzur" adlı sağlam sicimle sıkı sıkıya bağlanmalıdır
Sevgi, sıcaklık ve neşeden oluşan sürekli bir ateş yakılır
Kişiliğinde uygun bir ısıya ayarlanarak ateşe oturtulur
Köpürerek taşması halinde kaygılanılmamalıdır
Pek çoğu iyice pişinceye kadar sık sık köpürebilir
Özellikle sirke ve karabiber yerine tatıcıların "öpücük" adı altında sattıkları şekerden biraz konulabilir
Tadına bakarken hoşgörü, iyimserlik ve neşe benzeri baharattan birer tutam katmanız önerilir
Ancak bunlar diğer baharatlar gibi azar azar ve dikkatlice kullanılmalıdır
Yumuşaklığını kontrol ederken sertleşmesinden kaçınılmalıdır
Fazla yayılmasını ve kabın dibine oturarak işe yaramaz hale gelmesini önlemek için arada bir hafifçe karıştırılmalıdır
Kıvama geldiğini anlamamak olanaksızdır
Böyle pişirildiği zaman size çok uygun ve sindirilmesi kolay olacaktır
Dikkatsizlik nedeniyle ev ateşini soğutmazsanız, bozulmadan istediğiniz süre dayanır
Bu yolda hazırlanmış "koca" mutlu bir ömür boyunca tadını korur!
(bu yazı 1800 yıllarında basılmış bir yemek kitabının ön sözünden alınmıştır
)
Ergenekon