Yalnız Mesajı Göster

Bilgisayar Hızını Arttırmak İçin 55 Yol

Eski 09-09-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Bilgisayar Hızını Arttırmak İçin 55 Yol

14) İki bilgisayarı Ethernet ve Icablo ile birbirine bağladım Sistemlerin birinde modem yok Her iki PC'den de İnternet'e girilebilmesi için ne yapmam gerekiyor? Önceki çözümde (13) bulunan açıklama bu soru için de geçerlidir Tek fark, sözkonusu disketin modem bulunan sistemde hazırlanması zorunluluğu olacaktır Yarattığınız bu disketi Windows XP, Windows ME ve Windows 98 SE çalıştıran sistemlerde kullanabilirsiniz

15) Linux için sürücü aramaktan yoruldum Bu sürücülerin ya da en azından linklerinin bulunduğu bir site var mı? Evet, bu hizmeti veren birçok site mevcut İşte en meşhurlarından biri: Yine de, her donanım sürücüsünü üretici firmanın sitesinden indirmek en iyi yoldur Farklı bir siteden indirdiğiniz dosyaların içinde donanım sürücülerinden daha fazlasının olmadığı garantisini kimse vermez

16) Windows 95/98/Me ve kablo modem kullanıyorum Bazen bağlantı kısa bir süreden sonra kopuyor Modem tekrar online olduğunda ise veri transferi yapmamaya başlıyor Bilgisayarı yeniden başlatınca bile sorun çözülmüyor Temel sorun bilgisayarınızın İP alıp almamasıdır İşletim sisteminiz NT ya da üstü olsaydı DHPC sunucusundan kolaylıkla bir İP alabilirdi, ancak Windows 95/98/Me'de bu sorunla karşılaşmak bazen kaçınılmazdır Modemin fişini çekin ve bilgisayarınızı kapattıktan sonra modemi açın Modemin online olmasını bekleyin ve Activity lambasında bir hareket gördüğünüzde bilgisayarınızı açın Bağlantınız yenilenmiş ve geçerli bir İP aldığınızı göreceksiniz İşletim sisteminizi Windows XP ya da 2000 Professional'e yükseltmeniz ise kökten çözümdür

17) Windows XP kurduğumdan bu yana bir çok IE güncellemesi yapmıştım XP'yi yeniden kurduğumda, IE için bu güncellemeleri yüklemek için daha kolay bir yol var mı? Microsoft 15 Mayıs'ta internet Explorer için şu güne kadar çıkartılan tüm güncellemeleri tek bir dosya olarak toplayarak yayınladı 50 dan 60'a kadar eksiksiz güncelleme yapan bu dosyayı tek başına indirmeniz ve kurmanız yeterli Dosyayı aşağıdaki adreste bulabilirsiniz:
21232/defaultasp

18) Windows ME üzerinde lE'yi her açtığımda 'An Error Occurs in Mshtmldll in internet Explorer 6' mesajı alıyorum Bu sorunu nasıl çözebilirim? Bu sorun tek bir dosyadan kaynaklanan basit bir hata ancak internet Explorer'ı kullanmanızı tümüyle etkiliyor Sorun şu; IE 60 mshtmldll dosyasının 6026000 sürüm numaralı derlemesine ihtiyaç duyuyor fakat sizin yüklediğiniz 60 paketi biraz eski bir derleme Bu durumda sürümü daha yeni bir internet Explorer paketi ile güncellerseniz, sorun giderilecektir

19) Windows 98 SE çalıştıran sistemimdeki bir yazılımı kaldırdıktan sonra yeniden başlattım Sistem açılırken bir VXD hatası veriyor ve kilitleniyor

Bilgisayarın öncelikle neden kilitlendiğini bulmalıyız Bunun için Windows'u F8 ile başlatarak listede Adım Adım Onayla seçeneğini seçip devam ederek, hepsine Evet diyerek sistemin hangi işlemden sonra kilitlendiğini bulmalısınız Sistemi kilitleyen işlemi belirledikten sonra Windows'u Güvenli Kip ile başlatın

Alıntı Yaparak Cevapla