09-09-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bilgisayar Hızını Arttırmak İçin 55 Yol
38) Arşivimde farklı codec bileşenleri ile kodlanmış Avı dosyalarım var Hepsinin aynı formata çevirmek istiyorum FlaskMpeg ile bunu yapabilir miyim? FlaskMpeg, adından de belli olduğu gibi MpegAvi kodlaması için tasarlandığından, AVI dosyalarını yeniden kodlama konusunda çok işinize yaramayacaktır Farklı codec kodlamasına sahip AVI dosyalarını yeniden kodlamak için birçok yazılım bulunsa da, VirtualDub isimli aracı kullanmanızı tavsiye ederim wwwvirtualduborg adresinden en son sürümünü indirebileceğiniz bu yazılım, AVI formatının yanında Mpeg1 (mpeg; dat; mpv gibi) dosyalarını da işleyebilir FileOpen video file altından filmi seçtikten sonra Video ve Audio sekmeleri altından sıkıştırmada kullanılacak codec seçimi ve gerekli ayarları yapmalısınız Sou olarak yine File sekmesi altından save as AVI ile kodlamaya başlayabilirsiniz
39) Web sitemi arama motorlarına kaydetmek istiyorum Her birine ayrı kayıt yaptırmak ömür törpüsü Bu işi en kolay nasıl yapabilirim? Bu işi profesyonel olarak yapan firmalar olsa da, genelde ücret talep ederler, işe web sitenizi wwwaltavistacom'a kaydetmekle başlayın Kayıt işleminin sonunda, sayfada Featured Sponsor başlığının alt bölümünde '25+ Search Fngines FREE!' isimli bir buton göreceksiniz Bu linki kullanarak wwwineedhitscom sitesinden web sitenizi belli başlı tüm arama motorlarına ücretsiz kayıt ettirebilirsiniz
40) Mpeg dosyalarım AVI'ye çevirmek İstiyorum Ne gibi araçlara ihtiyacım var? Bu işlem için en yaygın kullanılan ve en uygun yazılım FlaskMpeg'dir http://go,to/flaskmpeg adresinden indirebileceğiniz bu kodlama aracı ile Mpeg dosyalarını AVI formatına çevirebilirsiniz Yapmanız gereken tek şey Öpen sekmesi altından kodlamak istediğiniz Mpeg dosyasını seçip, Select Output Format altından AVI Output seçeneğini işaretleyin Bu seçeneğin hemen altında bulunan Select Output Modüle ile codec bileşenini seçebilir ve ses kodlama ayarlarını değiştirebilirsiniz FalskMpeg, sisteminizde yüklü olan tüm codec bileşenlerini kullanarak kodlama yapabileceği için, seçenek yelpazesi oldukça genişleyebilir
41) Warez sitelerindeki popup'ları yüzünden bayılmak üzereyim Bu sayfaların açılmasını nasıl engellerim? Bunun iki yolu var tiki bu küçük reklam canavarlarını açmamak ya da otomatik olarak kapatmak için kullanılan yazılımlar Bunlar arasında Popup Killer AdsGone (wwwadsonegonecom), PopupDummy!,
(wwwdummysoftwarecom) ve AdDelete (wwwaddeleiecom) sayılabilir, ikincisi de lE'nin internet ayarları üzerinden engellenecek sitelerin adreslerini elle girmek Bunun içinse Araçlar-İnternet Seçenekleri allından Sınırlanmış Siteler'e girin Burada popup sitelerinin adreslerini girdiğinizde bir daha sizi rahatsız edemeyeceklerdir
42) Türkçe ses sentezi yapabilen, bir başka deyişle Türkçe okuyan bir yazılım arıyorum Nereye bakmalıyım? Bu işi yapabilen bazı yazılımlar olsa da, her zaman mükemmel diksiyon beklemek hayal kırıklığı yaratabilir Diksiyonu bozuk ama sayıları mükemmel okuyan Voice isimli küçük bir yazılımı wwwtahribatcom adresinden indirebilirsiniz Türkçe ses sentezleme üzerine daha profesyonel örneklerden biri olan Geveze ise wwwgvzcomtr adresindedir Geveze ücretsiz olmasa da, sitede bir deneme sürüşü yapmak mümkün
43) Windows 98 kurulum CD'sinin içeriğini sabit diske kopyalayarak kurulum yapabiliyorum Windows XP'yi sabit disk üzerinden kurmam mümkün mü? Evet bunu yapmak olasılık dahilinde, ilk olarak Windows XP kurulum CD'si içindeki İ386 klasörünü sabit diske kopyalamakla işe başlayın
|
|
|