09-09-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fasulye Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar
Fasulye salatası
Fasulye salatası Salatalar & Mezeler & Soslar
Hazırlama süresi 50
4 kişilik
110 kalori Malzemeler:
250 gram fasulye
150 gram kiraz domates
300 gram ince dilimlenmiş mortadella
180 ml zeytinyağı
90 ml beyaz şarap sirkesi
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 adet yeşil dolmalık biber
2 adet kırmızı soğan
1/2 demet frenk soğanı
toz şeker
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Bir tencerede fasulyeleri üstünü örtecek kadar suyla doldurun 45 ml yağ ve tuz ile bir taşım kaynatın Üstü kapalı, orta ateşte 30-35 dakika haşlayın, süzülmeye bırakın
Biberleri dörde bölün, çekirdeklerini çıkarın, kabuklu kısmı üste gelecek şekilde tepsiye yerleştirin
Fırının ızgarasında 13-15 dakika üstünde siyah kabarcıklar oluşuncaya kadar közleyin Üstünü nemli bir bezle örtün, soğuyunca kabuklarını soyun, 1 cm büyüklüğünde parçalara doğrayın
Soğanı halkalar halinde doğrayın Domatesleri dörde bölün Mortadella dilimlerini 2-3 cm kalınlığında şerit doğrayın Frenk soğanı 1 cm kalınlığında doğrayın
Sirke, tuz, karabiber, bir tutam şeker ve kalan yağı çırpın Hazırladığınız bütün malzemeyi sos ile karıştırın, 15 dakika dinlendirin Yanında kızartılmış ekmek ile servis yapın
|
|
|