Yalnız Mesajı Göster

Füme Balık Salata Salatalar & Mezeler & Soslar

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Füme Balık Salata Salatalar & Mezeler & Soslar



Füme balık salata
Füme balık salata Salatalar & Mezeler & Soslar

Hazırlama süresi 40 dakika
4 kişilik
316 kalori Malzemeler:

1 yemek kaşığı limon suyu
6 yemek kaşığı zeytinyağı
4 dilim siyah ekmek
400 gram havuç
1 yemek kaşığı tatlı hardal
3 yemek kaşığı balzamik sirke
1 adet küçük nar
150 gram füme dil balığı
20 gram kavrulmuş kabak çekirdeği
40 gram süzme yoğurt
1 adet frizya salatası
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Kabak çekirdeklerini kıyın, tuz, yoğurt ve limon suyu ile karıştırın, üstü örtülü olarak buzdolabında bekletin
Havuçları yıkayın, soyun, verevine 1/2 cm kalınlıkta dilimleyin ve 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştırın, yağlı kağıt döşenmiş bir tepsiye yerleştirin Tuzlayıp karabiberleyin
Havuçları kızgın fırının ızgarasında 10 dakika pişirin Salata yapraklarını temizleyin, yıkayın, kurulayın ve lokma büyüklüğünde parçalara ayırın Havuçları çevirin, tuzlayıp biberleyin ve 5 dakika daha ızgara edin
Ekmeklerden 4 cm genişlikte şeritler kesin ve havuçlardan sonra, kızgın ızgara altında 2-3 dakika altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın
Hardal, balzamik sirke, tuz, karabiber ve 3 yemek kaşığı zeytinyağını çırpın
Narı enine ikiye bölüp tanelerini çıkarın Balıktan 1 cm eninde şeritler kesin Salata, havuç ve marineyi karıştırıp tabaklara yerleştirin
Balık şeritlerini üzerine koyun ve üstüne nar tanelerini serpiştirin Siyah ekmek şeritleri ve kabak çekirdekli yoğurt ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla