Konu
:
Bezelyeli Bahar Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar
Yalnız Mesajı Göster
Bezelyeli Bahar Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bezelyeli Bahar Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar
Bezelyeli bahar salatası
Bezelyeli bahar salatası Salatalar & Mezeler & Soslar
Hazırlama süresi 40 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
1 kilogram iç bezelye
300 gram sultani bezelye
300 gram yeşil kuşkonmaz
200 gram ufak beyaz mantar
1 demet taze soğan
4 yemek kaşığı elma sirkesi
4 adet yumurta
2 yemek kaşığı tatlı hardal
80 ml
sıvı yağ
10 yaprak nane
tuz
karabiber
Sebze salatalarında lezzet artırıcı unsurlardan biri de onları diri diri kullanmaktır
Bu nedenle tarifini verdiğimiz haşlama sürelerine mutlaka uyun
Hazırlanışı:
Bezelyeyi ayıklayın
Sultani bezelyelerin kılçıklarını alın
Her ikisini kaynamakta olan tuzlu suya atıp 3-4 dakika blanşe edin
Süzgeçten geçirip yeşil kalmaları için buzlu suya koyun
Kuşkonmazların alt kısımlarını soyup, verevine 1 cm
uzunluğunda parçalara kesin
1-2 dakika tuzlu suda blanşe edip soğuk suya tutun
Mantarları ince dilimlere, soğanları ince halkalara doğrayın
Yumurtaları 9 dakika haşlayıp soğuk suya tutun ve soyun
Sirke, hardal, tuz, karabiberi karıştırın, azar azar sıvı yağı ilave edin
Sebzeleri büyük bir salata kasesine koyup sos ile karıştırın
En son nane yapraklarını incecik şeritlere kesip salataya karıştırın
Yumurtaları dilimleyip üzerine dağıtın
Bağet veya francala ekmek ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul